Hopp til hovedinnhold

Jentegruppa

Jentekurset på Tautra ble en suksess

De populære jentekursene til NOF sentralt får nå den ønskede effekten at også lokale avdelinger arrangerer slike kurs. NOF Nord-Trøndelag arrangerte jentekurs på Tautra helga 16.-18. april. Foredrag og ekskursjoner falt i smak hos 20 deltakere, som gjerne stiller opp på tilsvarende arrangementer i framtida.

Av Anne Kolstad, NOF Nord-Trøndelag

Publisert 22.04.2010

Trøndelags første jentekurs ble arrangert av NOF-Nord-Trøndelag 16.-18. april i år ved Klostergården på Tautra. Det var god stemning og mye latter hele helga. Det må betraktes som et godt tegn at det var vanskeligere å ta ordet under avslutningslunsjen enn ved velkomstmåltidet. Det gikk i fugleprat fra fredag til søndag. Deltakerne var mest positivt overrasket over den gode maten som ble servert.

Dette var et intensivt kurs med fokus på observasjoner i felt. På forhånd ble det lovt at dette var den fineste helga i året på Tautra. Værgudene sviktet, men de tøffeste holdt likevel ut 8 timer ute med både regn, vind og snø som innslag! Fuglegudene var derimot på plass og velsignet oss med blant annet fjellerke, et par snadderender, gulnebblom, toppdykker og horndykker med mer. Tross dårlig vær var det også mulig å få testet fuglesangferdighetene.

Programmet var knallhardt med start kl 06.00 begge dager. Etter feltøktene fortsatte man innendørs med teoriseminar begge kvelder. Det ble gitt interessant informasjon om både Tautra og andre lokaliteter på Innherred, og det lokale fuglelivet. Informasjon om NOF organisasjonenes arbeid, logging og registreringer i artsobservasjoner, og litt økologi. Kurset hadde som mål å være et innføringskurs i ornitologi, og en hjelp til å komme i gang. Samtlige deltakere fikk mer lyst til å gå ut og se på fugler og alle hadde lyst til å delta på eventuelle senere arrangementer.

20 positive og flotte deltakere var med og bidro til at dette ble et vellykket arrangement. Magne Husby, Roar Pettersen og Inge Hafstad stilte med hvert sitt interessante foredrag til teoriseminarene. Deltakerne var også svært fornøyd med sine guider. Andreas Winnem, Tore Reinsborg, Per Inge Værnesbranden og Anne Kolstad stilte opp med undervisning i felt, og bidro i tillegg under teoriseminarene.

Ornitologer jentekurs Tautra
Deltakerne på jentekurset på Tautra. FOTO: Ingebjørg Vestrum, Frostingen
Guiding Tautra
Per Inge Værnesbranden (t.h.) guidet deltakerne i felt på Tautra. FOTO: Hanne Holthe Munkebye

Kommentarer til nyheten (3)