Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Vil du gjøre en innsats for Lista fuglestasjon?

Lista fuglestasjon søker ringmerkere og ornitologer som kan delta på frivillig basis i høstens ringmerkingsvirksomhet, trekktellinger og øvrig stasjonsdrift. Her får du rikelig med felterfaring fra et fuglerikt område, og en flott mulighet til å treffe andre ornitologer.

Av Lista Fuglestasjon

Publisert 02.07.2015

Lista fuglestasjon er en av de viktigste fuglestasjonene i Norge. Den geografiske beliggenheten kombinert med et mangfold av habitater gjør Lista til en av de beste stedene for både hekkende og trekkende fugler i landet. Hundretusener av trekkfugler trekker forbi Lista vår og høst, og spesielt imponerende er antallene av sjøfugler, vadefugler, rovfugler og spurvefugler. Det er også muligheter for sjeldenheter fra både Amerika og Sibir her – noe som ytterligere bidrar til å gjøre Lista til et attraktivt turmål for ornitologer.

Dette har vi behov for

Lista fuglestasjon ønsker å knytte til seg ringmerkere med A-, B- eller C-lisens til høstens ringmerkingsvirksomhet. Vi er også på jakt etter personer med god kompetanse på identifikasjon som kan delta i stasjonens trekktellinger. Entusiastiske fugleinteresserte som trenger opplæring er også velkomne. Det er viktig at man har sansen for detaljer/er nøyaktig når man skal delta på en stasjon som drives som Lista.

Dette skal du gjøre

Hjelpe ansvarlig ringmerker med:

• Den daglige standardiserte ringmerking

• Trekktellinger

• Fugleobservasjoner i stasjonsområdet

• Vedlikehold av hus, hage og nettpark

Hva kan vi tilby?

Du tilbys muligheten til å gi ditt bidrag til de faglige aktivitetene ved Lista fuglestasjon på frivillig basis. Det blir mye arbeid i felt, du får se et stort antall fugler og vil få god erfaring med standardiserte undersøkelser. Dette er en fantastisk mulighet til å møte andre ornitologer fra forskjellige land. Miljøet på Lista er internasjonalt!

Praktisk informasjon

Reise: Fly til Stavanger + buss/tog til Lyngdal/Snartemo

Periode: Du kan hjelpe oss i 1-7 uker i perioden 6.9-23.10.2015

Arbeid: Ringmerking, trekktellinger og noe kontorarbeid.

Språk: engelsk/norsk

Overnatting: I et hus der det også vil bo andre ornitologer. Her er det senger, kjøkken, bad og stue.

Kostnader: Reise og mat må de frivillige dekke selv. Vi stiller med fasiliteter for overnatting og kan tilby en godtgjørelse på kr. 300 per uke.

Slik søker du

Er du interessert i å delta i Lista fuglestasjons arbeid som skissert over? Da sender du en e-post med CV til post@listafuglestasjon.no. I emnefeltet på e-posten skriver du «frivillig» og ditt navn.

Les mer om stasjonen

Tornskate
Tornskate er en av artene som ringmerkes vår og høst ved Lista fuglestasjon. Bildet viser en hann. FOTO: Jan Erik Røer
Løvsanger blir ringmerket
En løvsanger blir ringmerket på Lista fuglestasjon. Både etablerte ringmerkere og de som vil ha opplæring i ringmerking er velkomne på stasjonen. FOTO: Jan Erik Røer