Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Lista Fuglefestival ble en suksess

Forrige helg ble Lista Fuglefestival 2016 arrangert, og det ble et flott arrangement for de frammøtte. Ny norgesmester i fuglekikking er Andreas Gullberg, og fredagens fuglequiz ble vunnet av Sigmund Tveiten og Espen Sundet Nilsen. På lørdagens fuglemaraton ble sjeldne arter som balearlire og dverglerke registrert!

Av Magne Myklebust

Publisert 04.09.2016

I 2015 feiret Lista fuglestasjon sitt 25-års jubileum, og arrangerte en begivenhetsrik jubileumshelg i slutten av august. Det ble mange positive erfaringer for Lista fuglestasjon fra dette arrrangementet, og i år valgte man å fortsette med Lista Fuglefestival. Årets arrangement var mer begrenset, noe som er helt naturlig med tanke på at det ikke var et jubileumsår.

Lista viste seg fra sin beste side under årets festival, og fredag og søndag var gode trekkdager. På lørdagen var antallet fugler mindre i området, men det manglet sannelig ikke på spennende arter! Balearlire, dverglerke og isfugl ble registrert, og observasjoner av nøttekråke og haukugle medførte også stor interesse blant de tilstedeværende på Lista. Lørdag var den store feltdagen, og Lista Fugle-x-Maraton gikk av stabelen. Sju lag med 22 deltakere var med i konkurransen og totalt ble 138 arter registrert i Farsund kommune denne dagen. Fire av lagene passerte 100 arter, og to av lagene fant 112 arter.

Det skjedde mye mer på Lista Fuglefestival denne helgen. Med stasjonssjef Aïda López García, Jan Erik Røer og Jonas Langbråten i spissen fikk man henholdsvis fuglepub på fredag, fuglemaraton på lørdag, foredrag om NRKs sjøfuglsatsing på Hornøya ved Trond Berg, kåring av norgesmester i fuglekikking og søndagen var publikumsdag. Hele historien om Lista Fuglefestival 2016 leser du på Lista fuglestasjons nettside.

Deltakerne på Lista fugle-x-maraton
Deltakerne på Lista Fugle-x-Maraton. Norgesmesteren i fuglekikking - Andreas Gullberg - står øverst til høyre. FOTO: Aïda López García