Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Det nærmer seg jubileumshelga til Lista Fuglestasjon!

Lista Fuglestasjon er 25 år, og helga 28.-30. august blir det storstilt markering av jubileet på Lista. Det er laget et spennende program for både den viderekomne og nybegynneren. Alle er hjertelig velkommen til å delta på arrangementet. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft har meldt sin ankomst – ta turen du også!

Av Magne Myklebust

Publisert 30.07.2015

Det blir mange muligheter til å utfolde seg i felt jubileumshelga, og i tillegg til utfordringer og opplevelser i felt er det planlagt en rekke sosiale aktiviteter. Programmet er variert – her er det noe av interesse både for den viderekomne ornitolog og for småbarnsfamilien på søndagstur.

På fredagen starter det hele med at klima- og miljøminister Tine Sundtoft åpner uteauditorium og observasjonstårn i Slevdalsvann kl. 13. Senere på kvelden blir det fuglepub med quiz i befalsmessa på Lista Flypark. Quizmaster er Bjørn Olav Tveit, og konkurransen har fått navnet «Kikk og bruk - en spørrelek for fuglekjennere». Her deltar man på lag med inntil fire personer, og denne quizen er den teoretiske delen av det uoffisielle norgesmesterskapet i fuglekikking.

På lørdag er det klart for NOF felt-treff! Du har muligheten til å delta på Lista Bird Race, som går ut på å se flest mulig fuglearter i Farsund kommune. Inntil fire personer kan være på samme lag, og jury i konkurransen er NSKF. Konkurransen anses som den praktiske delen av det uoffisielle norgesmesterskapet i fuglekikking. Videre har lørdagen langt mer å by på. På Lista Fuglestasjon blir det sjøfuglkikking, ringmerking og omvisning både lørdag og søndag. Fuglekunstnerne Øivind Egeland, Jose Antonio Sencianes Ortega og Axel Thorenfeldt åpner utstilling i Galleri Lista fyr. Naturfotografen Arnt Ove Jøsang holder minikurs i fuglefotografering, Nikon og Stavanger foto har stand ved fyret lørdag og søndag og ikke minst må det nevnes at Natur og Fritid har åpent hele helgen med gode jubileumstilbud! Lørdag kveld er det festmiddag i befalsmessa på Lista Flypark, og kvelden avsluttes med fuglepub samme sted der NSKF kårer den uoffisielle norgesmester i fuglekikking.

Søndag er den store publikumsdagen. Det blir omvisning, ringmerking, fugletur og tegneaktiviteter for barn. Du får en fin mulighet til å bli kjent med Slevdalsvann om morgenen, mens Lista Fuglestasjon har ringmerkings-omvisning hver hele time fra kl. 9-12. De tre fuglekunstnerne Øivind Egeland, Jose Antonio Sencianes Ortega og Axel Thorenfeldt tegner på Fyrbakken fra kl. 8, og kl. 11 deltar de på en tegneworkshop i Galleri Lista Fyr der du får eksperthjelp til å tegne fugler! For barn og nybegynnere arrangeres det mini-Bird Race der man skal finne 15 fuglearter ved fyret kl. 12-15. Nikon-fotografen Roy Mangersnes fotograferer fugler og holder så foredrag. Den flotte utstillingen «Fugletrekkets gåter» er å finne på Nordberg Fort, og kan beskues både fredag, lørdag og søndag fra kl. 11-18.

Fullstendig program og detaljer om påmelding finner du på Lista fuglestasjons nettside.

Dette kan du bare ikke gå glipp av!

Denne saken ble først publisert 30. juli 2015.

Slevdalsvann og Lista fyr
Slevdalsvannet med Lista Fyr i bakgrunnen. Dette er lokaliteter som står i sentrum når Lista Fuglestasjon feirer 25 år helga 28.-30. august. Fuglestasjonens arbeid foregår i stor grad ved fyret i bakgrunnen. FOTO: Jan Erik Røer
Sjøfugltellere Lista Fuglestasjon
Sjøfugltrekket overvåkes ved Lista Fuglestasjon. Under jubileumshelga i slutten av august kan du delta på denne aktiviteten. FOTO: Jan Erik Røer