Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Artsobservasjoner mot nye rekorder!

Rune Voie fra Odda er den heldige vinner av et gavekort fra NOF på kr. 2 000 til bruk i vår butikk Natur og Fritid. Årsaken til det er at han la inn fugleregistrering nr. 500 000 i Artsobservasjoner 16. september. Artsobservasjoners oppslutning er nå meget stor blant norske ornitologer, noe NOF er godt fornøyd med!

Av Magne Myklebust

Publisert 17.09.2008

Rune Voie (55) fra Odda i Hordaland så sammen med Ingvar Måge 600 næringssøkende gråtroster på Sandvin, Odda den 24.11.1995. I går la han inn observasjonen i Artsobservasjoner, og det skulle bli registrering nr. 500 000 i fuglemodulen. Det å legge inn gamle observasjoner i Artsobservasjoner er verdifullt på mange måter, ikke minst fordi man kan spore endringer i fuglefaunaen gjennom lange tidsserier. For Rune fikk innleggingen av observasjonen en ekstra verdi, den ble fugleregistrering nr. 500 000 i Artsobservasjoner, og et gavekort på kr. 2000 er gevinsten han belønnes med av NOF.

Rune skulle være godt kjent av de aller fleste fugleinteresserte i Hordaland. Han har vært redaktør av Fuglar i Hordaland (tidl. Krompen) siden 1989, og har vært svært sentral i både fylkesforeningen og lokallaget i Indre Hardanger siden oppstarten. I lokallaget har han nærmest vært leder uavbrutt siden oppstarten i 1978. I fylkesforeningen har han vært aktiv helt siden oppstarten og han har vært innom de fleste verv i styret. Rune var forøvrig også medlem av NOFs sentralstyre et par år på 90-tallet.

Som fuglekikker er Rune innom favorittområdet Sandvin flere ganger i uka. Høydepunktet hans på den lokaliteten er nok hvitstrupenattergalen han oppdaget der i 1981 – det første funn av arten i Norge.

Les mer om hvitstrupenattergalen på Sandvin i 1981

Rune Voie
Rune Voie (55) fra Odda i Hordaland la inn fugleregistrering nr. 500 000 i Artsobservasjoner. FOTO: Frode Falkenberg

Kommentér nyheten