Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Jomfruland fuglestasjon trenger bemanning!

Jomfruland fuglestasjon ønsker seg ringmerkere som kan hjelpe til med bemanningen i høst, f.o.m. nå til 1. november. Det har vært problematisk for stasjonen å skaffe sivilarbeidere fra og med årets høstsesong. Det er derfor ønskelig at ringmerkere med A-lisens blir med på stasjonens standardiserte nettfangst i høst!

Av Jørn Helge Magnussen

Publisert 21.08.2006

Jomfruland fuglestasjon ønsker seg ringmerkere som kan hjelpe til med bemanningen i høst, f.o.m nå til 1. november.

Det vil bli utbetalt en kostgodtgjørelse på 1500 kroner per uke, det vil si fra søndag ettermiddag til merkeøkta er over fredag formiddag. Dersom det ikke er bemanning i helga kan det etter avtale være ønskelig med bemanning til søndag formiddag.

Arbeidet består i ringmerking på 10 faste nettplasser fra soloppgang og minst 5 timer utover formiddagen dersom været tillater det. Utover dette skal det registreres trekk og rastende fugl på øya.

Vi kan tilby overnatting på fuglestasjonen med de fleste fasiliteter, og mange fine naturopplevelser. Jomfruland er også et av stedene i landet med flest merkede fugler i løpet av et år, slik at man vil få rikelig erfaring med ringmerking for de som ønsker det. I tillegg kan nesten hva som helst av rariteter dukke opp. Vi har også en åpen båt til disposisjon for frakt ut og inn til Valle.

Høres dette interessant ut, så ta kontakt med Jørn Helge Magnussen snarest på tlf: 95 04 02 38.

Med vennlig hilsen stasjonsstyret
v/ Jørn Helge Magnussen

Jomfruland fuglestasjon

Rødtoppfuglekonge 1K hann, Jomfruland 20.1.2002.
Denne rødtoppfuglekongen (Regulus ignicapillus) ble fanget på Jomfruland fuglestasjon 20.10.2002. Fuglen er en 1K hann, og var det 11. funnet av arten på øya! Den 8.5 i år kom funn nr. 12, da en hunn gikk i nettene. Dette er en av artene du kan oppleve dersom du blir med og ringmerker på Jomfruland i høst! FOTO: Erik Edvardsen