Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Ledig stilling - Fuglevernarbeid og arbeid med barn

Ledig stilling - Fuglevernarbeid og arbeid med barn

Av Kjetil Aa. Solbakken (02.03.2011)

Norsk Ornitologisk Forening (NOF) utlyser en nyopprettet stilling med ønske om snarlig tiltredelse. Stillingen er et ettårig engasjement, med mulighet for forlengelse.

NOF er en frivillig naturvernorganisasjon som arbeider med fugler og fuglevern, og har for tiden nesten 10.000 medlemmer og sju ansatte. NOF er den norske partneren i den verdensomspennende naturvernorganisasjonen BirdLife International.

Arbeidsoppgavene for stillingen vil være todelte, og er knyttet til NOFs oppfølging av naturvernsaker samt etablering og oppfølging av NOFs Fugleskole. Arbeidet vil bestå av oppfølging av naturvernsaker av nasjonal eller internasjonal karakter, og bistand til NOFs fylkesavdelinger og lokallag i deres naturvernarbeid. NOF har nylig bestemt å starte opp en Fugleskole for barn. Formålet med dette er å øke miljøengasjementet hos barn og unge, og etter hvert også øke rekrutteringen til NOF. Arbeidet med å etablere og følge opp NOFs Fugleskole, inkludert arbeid rettet mot grunnskolen og søknader om midler til videreutvikling av konseptet, blir en viktig del av stillingen. Andre arbeidsoppgaver innenfor NOFs arbeidsområde kan bli lagt til stillingen. En del reisevirksomhet må påregnes.

Vi søker etter en miljøengasjert person som er en effektiv gjennomfører, med kunnskap om og interesse for fugler. Du må ha pedagogiske evner og lyst til å jobbe med formidling av fuglekunnskap til barn og unge. Vi vektlegger også gode samarbeidsegenskaper, evne til nettverksbygging og evne til selvstendig arbeid. Du må kunne kommunisere godt på både norsk og engelsk, og kunne fremstå i media. Du må ha generelt gode datakunnskaper. Det er ønskelig med høyere utdanning innenfor fagområder som naturforvaltning, pedagogikk eller biologi. Kjennskap til skoleverket og aktuelle lover og internasjonale avtaler innen miljøområdet vil være en fordel.

Vi kan tilby en spennende og utfordrende jobb i en nasjonal naturvernorganisasjon med store muligheter for faglig og personlig utvikling.

Stillingen er et engasjement i heltid med varighet på ett år fra tiltredelsesdato. Videreføring av stillingen vil være avhengig av NOFs økonomiske situasjon. Arbeidssted er ved NOFs kontor i Trondheim sentrum. Alternativ arbeidsplass kan vurderes. Stillingen vil bli på nivå førstekonsulent eller rådgiver avhengig av kvalifikasjoner, med fleksibel arbeidstid og lønn i henhold til kompetanse. Spørsmål om stillingen kan rettes til NOFs generalsekretær Kjetil Aa. Solbakken på telefon 73 84 16 49 / 918 59 428.

Søkere bes om å skrive en kortfattet søknad på maks 2 sider, samt legge ved CV. Søknad og CV sendes til kjetil@birdlife.no. Søknadsfrist er 15. mars 2011. Tiltredelse snarest mulig. Stillingen har gode muligheter for forlengelse, noe som imidlertid også betinger egeninnsats.

emneord Emneord: ledig stilling