Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap > Ledige stillinger ved Museum Stavanger

Ledige stillinger ved Museum Stavanger

Av Alf Tore Mjøs (20.04.2012)

Er ringmerking noe du kunne tenke deg å jobbe med? Da kan vi presentere en sjelden mulighet her. Museum Stavanger lyser nå ut fast stilling som rådgiver ved avdeling for naturhistorie. Det er også ledig stilling som museumspedagog ved samme avdeling.

Gjerdesmett

Stavanger Museum ønsker at ringmerking skal kunne benyttes i bestandsovervåkingen av våre fuglearter. Bildet viser en gjerdesmett som blir ringmerket. (Opphavsrett: Alf Tore Mjøs) Større bilde

Kunne du tenke deg å arbeide med ringmerking på heltid? Museum Stavanger er norsk ringmerkingssentral, og lyser nå ut fast stilling som Rådgiver ved avdeling for naturhistorie. Stillingen er knyttet til driften av ringmerkingssentralen, men annet museumsfaglig arbeid inngår også. Årlig ringmerkes det 220-270.000 fugler i Norge, noe som genererer i overkant av 15.000 kontroller og gjenfunn. Ca. 600 ringmerkere mottar ringer fra Museum Stavanger, og rapporterer sine data til ringmerkingssentralen. Resultatene fra ringmerkingen samles i en database som nærmer seg 7 millioner linjer, kvalitetssikring av disse dataene er en sentral del av jobben. God kjennskap til norske fugler gjør den delen av jobben lettere. Det er også ledig stilling som museumspedagog på samme avdeling. Søknadsfristen er 11. mai, og tiltredelse vil være høsten 2012.

Les utlysning her

emneord Emneord: Museum Stavanger ringmerking

kommentarer Kommentér nyheten