Hopp til hovedinnhold

Naturforvaltning:

Rapportering av oljeskadde sjøfugler

Du har kanskje alt sett driftsmeldingen på Artsobservasjoner: Det er opprettet et eget prosjekt ved navn Oljeskadde sjøfugler. NOF ønsker at du bruker dette prosjektet når du legger inn dine observasjoner av oljeskadde sjøfugler i rapporteringsverktøyet.

De første augustdagene er dramatiske dager i forbindelse med oljeutslippet fra Full City - det er nå man begynner å få den første oversikten over skadeomfanget på sjøfuglene og økosystemet. Vi vet allerede fra fredag at en god del sjøfugl er tilgriset, og det er dessverre all grunn til å tro at rapportene vil bli langt flere i løpet av helga og videre utover i uka. NOF ser på det som svært viktig at det fremskaffes en oversikt over omfanget av skadene, og vi ønsker å bruke Artsobservasjoner som verktøy for å få denne oversikten. Dermed er det en database som er tilgjengelig for alle som til enhver tid forhåpentligvis gir den mest oppdaterte oversikten over skadeomfanget. For at NOF skal få til dette er det viktig at alle bidrar!

Slik gjør du:

Du rapporterer observasjonene på helt vanlig måte, det er bare ett unntak: Du må hekte på oljeskadde sjøfugler under Prosjekt, som du finner til høyre for Medobservatør når du velger Rapportere. 

Oversikten over oljeskadde sjøfugler vil man finne når man går inn på Dagens Observasjoner. Nærmere bestemt under tema i margen til venstre. 

Kommentér nyheten