Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Herdladagen - stor interesse for fugler

Askøy kommune arrangerer hvert år Herdladagen for ulike lag og foreninger. Lokallaget stilte med stand og ringmerking. Som i fjor ble den meget godt besøkt.

Av Dag Gjerde

Publisert 02.09.2013

Trass kraftige regnbyger og 11 grader ble Herdladagen 01.09.2013 en suksess. Aktivitetsdagen på Herdla Fort var i år som i fjor godt besøkt av både store og små. Av aktiviteter kan nevnes vikinghandverk, hesteriding, natursti, fisking, pil og bue, diskgolf og selvfølgelig ringmerking. Nigel og Sissel stilte som vanlig opp sammen med undertegnede. Utfordring i år var om det ble noen fangst i ruskeværet eller ikke.

Det så lenge svart ut, men plutselig hang en flaggspett i nettet. Folk samlet seg for å se at spetten fikk på ring i Nigels kyndige hender.

Litt senere gikk en grankorsnebb i nettet. En jente som tilfeldigvis kom forbi hadde gledet seg et helt år for å få gjenoppleve det som skjedde året før, da hun fikk lov å slippe en låvesvale. Hun fikk selvfølgelig lov til å slippe korsnebben. Foreldrene sa at nå var det slutt på korpsmusikk og bare fugler fremover, kanskje en fremtidig ringmerker ble født?

Dagen gikk fort med mange innom for en fugleprat. To fugler av den tøffe sorten reddet mye av dagen og vi satser på å være tilbake neste år i forhåpentligvis litt bedre vær.

 

 

Ringmerking Herdla Fuglestasjon
FOTO: Dag Gjerde
Ringmerking Herdla Fuglestasjon
FOTO: Dag Gjerde