Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Månedens bilde og funn - april

Månedens bilde blir kåret av en jury fra NOF Bergen lokallag, mens månedens funn blir plukket ut av LRSK Hordaland. Vinnerbildene og funnene går videre til finale i desember, der årets bilde og funn blir kåret. Her følger resultatene fra april.

Månedens bilde i april ble Kjetil Salomonsen sitt noe udelikate, men morsomme bilde av 2 havørner i en spesiell situasjon. Selv om det å gjøre sit fornødne er et daglig gjøremål virker den ene ørna litt overrasket over at det er slik det ser ut. Ikke så rart når utsikten eller innsikten i dette tilfellet er så god som dette. 

Kjetil forteller at bildet er tatt i Rydlandsvågen i Nordhordaland.  På det meste ble det talt 52 ørner i luften samtidig. Med så mange havørner på samme på samme plass lå alt til rette for å oppleve mye sosialt samspill mellom luftens giganter.

Årsaken til at de samles her har med formen på fjorden å gjøre. Denne fjorden er meget lang og smal og grunn. Når algene blomstrer opp i april tas mye av oksygenet ut av fjorden og fiskene dør av surstoffmangel. Mesteparten av fisken er hestemakrell. 

Vi gratulerer Kjetil med månedens bilde for april, krus med motiv av "årets fugl" taksvale er på vei.

Månedens funn april 2017

Månedens funn i april ble en steppehauk 2k hann som trakk over Skogsøy. Dette er første vårfunn av steppehauk i Hordaland. Fuglen ble funnet av Julian Bell og Bjørnar Skjold.

 

Havørn
FOTO: Kjetil Salomonsen