Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Medlemsmøte på Herdla museum – en fulltreffer!
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Medlemsmøte på Herdla museum – en fulltreffer!

Av Lars Ågren (13.02.2019)

Bergen lokallag, i samarbeid med Herdla museum, hadde fullt hus i går. 70 oppmøtte fikk høre Zoolog Roar Solheims foredrag «Et ugleliv»

Et ugleliv

(Opphavsrett: Lars Ågren) Større bilde

Lokallaget og museet slo sammen medlemsmøte og åpning av utstillingen uglesett. Kvelden startet med kaffe, kaker og ugleprat i kafeen. Presis kl syv startet kvelden med en innledning av leder Bergen lokallag som fortalte litt om lokallagets aktiviteter og inviterte de fremmøtte til å være med på fugletur til Herdla naturreservat 16 mars. Utstillingsarkitekten i Museum Vest, Geir Selbjørnsen fulgte på og skisserte hvordan ideen bak utstillingen ble født. Tro det eller ei, på vei til jobb passerer Geir hogstfeltet i Åsebøskogen, stammene mot himmelen skulle bli innrammingen til Roars ugler på museet.

Kveldens hovedforedragsholder Roar Solheim holdt et meget engasjerende foredrag om alle uglene i Norge. Vi fikk demonstrert ugleadferd med fektende armer og høye uglerop! Supre bilder ispedd fakta, myter og drypp fra hans forskning gjør at jeg triller en sekser 😊

Foredraget ble avsluttet med høy applaus fra salen.

Lokallaget retter en stor takk til avdelingsleder Gunnar Furre som lot oss disponere museet denne kvelden!

Tips til de av dere som ikke fikk med dere foredraget. Utstillingen Uglesett skal være på Herdla museum de neste to årene.