Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Turrapport fra lokallagstur til Øygarden

NOF Bergen lokallag arrangerte tur til Øygarden lørdag 23 februar. Værmeldingene var ikke de beste, stiv kuling fra sør, men det skremte ikke folk. Hele 15 håpefulle stilte opp på Storavatnet terminal. Som vanlig på disse vinterturene startet vi helt nord på Hellesøy.

Av Terje Hansen

Publisert 27.02.2019

Der var det ganske rolig, men stemningen steg et par hakk da en tjeld kom flygende og satt seg på et skjær. Årets første for alle sammen. Deretter gikk turen ut til Hjeme vest. Dette er kanskje den beste plassen å se sjøfugl vinterstid i Øygarden. Vind og bølger gjorde at det var vanskelig å finne noe på sjøen, men med så mange kikkerter og skop gikk det ikke lang tid før islom 2, teist 2, fjæreplytt 6, tjeld 6, havelle 80 og svartand 25 var loggført. Etter dette gikk turen til Tjeldstø. Her gikk vi en god runde. Grågjess, sangsvaner og 4 knoppsvaner havnet fort på blokken. Knoppsvanene var ny art på Tjeldstø, og med kun en håndfull observasjoner ellers i Øygarden. En gråmåke med knall gule bein ble også sett rastende der, men den fløy avgårde før vi fikk sjekket den nærmere. Spennende.

Lengre inne, ved nordenden av Husvatnet, dukket turens høydepunkt opp. Duetrost! Den holdt seg sammen med en gråtrost. Da var det god stemning i gruppen!  Etter dette besøkte vi Breivik, Herdlevær og Blomvatnet uten å se noe spesielt. Vi bestemte oss derfor å avslutte turen. Med tanke på den sterke vinden, ble det likevel et godt utbytte av turen!

Stemmningsbilde fra turen
FOTO: Dag Gjerde
Ottar
FOTO: Dag Gjerde