Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Nyttårskryss 2020-2021
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Nyttårskryss 2020-2021

Av Frode Falkenberg (29.12.2020)

Det nærmer seg Nyttårskryss i Hordaland. For 33. gang skal det konkurreres om hvilken region som kan skilte med flest fuglearter på denne tiden av året. Konkurransen starter 31. desember klokka 00:00 og avsluttes 2. januar klokka 24:00.

Midtfylket mot resten

Nyttårskryss er et såkalt birdrace, som er en konkurranse om å se flest mulig fuglearter innen et gitt tidsrom. Hordaland er delt inn i fire regioner, og disse kjemper mot hverandre. Hovedkonkurransen  har riktignok utviklet seg til å stå mellom regionen Midthordland mot resten av fylket (Nord-, Sunn- og Indre Hordaland). Midthordland har tradisjon for å vinne begge konkurransene. Skal også denne utgaven av Nyttårskryss bli en parademarsj for den mest urbane regionen i fylket, eller vil sabelraslingen fra de mer rurale strøkene bære frukter?

Status siste uke

Om man ser på hva som har blitt rapportert den siste uka, er det rimelig jevnt mellom de to konkurrentene når det gjelder antall rapporterte observasjoner (468 mot 428 i favør Midthordland), men med litt større sprik i antall arter (88 mot 79). I fjor ble det rapportert mer enn 3000 observasjoner fra Hordaland under Nyttårskryss, så dette kan fort endre seg.

Bli med!

For å delta på konkurransen må observasjonene rapporteres på artsobservasjoner.no. Send gjerne en e-post til nof@fuglar.no om det er noe du lurer på. Resultatlistene vil til enhver tid være oppdaterte og tilgjengelige på lenka nedenfor.

NYTTÅRSKRYSS

emneord Emneord: birdrace