Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

AVLYST Kan enkle tiltak redde vipebestanden i Hordaland

HERDLA NATURRESERVAT ER DEKKET MED SNØ! TUREN ER AVLYST - NY DATO KOMMER! "Vern vipa" inviterer alle interesserte til tur i Herdla naturreservat for dele kunnskap rundt vipa. Forkunnskaper ikke nødvendig, vi observerer Herdlavipene og samtaler oss gjennom en runde rundt Valen. Er vi heldige ligger noen viper allerede på reir.

Av Lars Ågren

Publisert 30.03.2023

Herdla naturreservat har den største bestanden av viper i Hordaland, antall viper har passert førti og det har vokst opp rundt tretti flyvedyktige hvert år i 2021 og 2022. En rekke tiltak har vært utprøvd med gode resultater.

Målsettingen med turen er å inspirere og motivere flere til å bidra til å stoppe bestandsnedgangen av vipa. Dette er et lavterskeltilbud hvor vi starter med observasjoner av sang, spill og kurtise, videre hvordan du med enkle grep kan hjelpe vipa å få opp flere kyllinger. Vi orienterer også om hvordan grunneiere kan søke om midler gjennom det Regionale Miljøprogrammet (RMP).

Med denne invitasjonen går vi bredt ut og inviterer deg om du bare ønsker en tur for å lære om vipa eller du har lyst til å bidra i 2023 sesongen. Har du spørsmål, så kan du sende en e-post til vipe@fuglar.no

Vi ønsker at du får en positiv opplevelse og fin tur, tar derfor et lite værforbehold. Oppmøte på Parkeringsplassen på Herdla Fort, Askøy kl 16:00 torsdag 30. mars 2023. NY DATO VIL BLI PUBLISERT

 

Vern vipa i Hordaland
Logo FOTO: BirdLife avd. Hordaland