Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

Verdensberømt ornitolog til Bodø - Naturlig Helaften med Jon Fjeldså

Fugler fascinerer, men hva er deres opphav, og hvordan har de klart å spre seg over hele kloden? I storbyer, i ørken og i isøde. De er rett og slett blant de mest tilpasningsdyktige og suksessfulle skapningene vi har. Få vet mer om dette en Jon Fjeldså, og i september kan du oppleve ham i Bodø.

Av NOF Bodø lokallag

Publisert 27.08.2019

Den kjente biologen Jon Fjeldså kommer til Stormen bibliotek for å kaste nytt lys på fuglenes verdenserobring. For 50 år siden antok ornitologene at man (stort sett) var ferdige med å oppdage og klassifisere alle verdens fuglearter. Det oppdages likevel nye arter, og med utviklingen av DNA-teknikker har vi totalt måttet revidere mange antagelser om fuglenes evolusjon/utvikling.

Man antar nå at moderne fugler oppsto for 66 millioner år siden på Antarktis etter at et asteroide-nedslag hadde utslettet stort sett alt liv på landjorden. Med nye metoder har forskerne kunnet rekonstruere fuglenes moderne evolusjonshistorie og verdenserobring. Nå har vi ny innsikt i hva som bestemmer variasjonen i biologisk mangfold i verden. I tillegg til å beskrive disse nye erkjennelsene om fuglenes evolusjon vil foredraget diskutere hvordan slik viten kan brukes til å fokusere innsatsen for naturbevarelse. 

Bli med på en spennende reise fra dinosaurer til måltrost med Jon Fjeldså i Stormen!

Arrangementet er et samarbeid mellom NOF Bodø lokallag og Nord Universitet i anledning Forskningsdagene 18.-29.9.2019.  

Sted: Litteratursalen, Stormen bibliotek

Tid: 18:00-20:30

Fagområde: biologi, ornitologi, naturvitenskap, historie, naturforvaltning

Målgruppe: Alle interesserte

Jon Fjeldså
FOTO: Nord Universitet Last ned (PDF)