Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Det er klart for Fuglenes Dag!

Helga 24.-25. mai har NOF forskjellige typer arrangement med hovedmål å gjøre organisasjonen kjent og få vist fram hvilken fin og spennende hobby fugleinteressen kan være. Verving av nye medlemmer står i fokus når vi arrangerer Fuglenes Dag.

Av Morten Ree

Publisert 21.05.2014

 

Fuglenes Dag ble etablert som en fast NOF aktivitet fra og med mai 2010. Målet er å fremme interessen for fugler blant folk flest og presentere NOF som naturvernorganisasjon gjennom forskjellige typer arrangement.

Følgende arrangement er planlagt så langt:

Fredag- søndag, 23.-25. mai:

NOF avd. Nordland arrangerer Nordlandstreff m/årsmøte på Statles Rorbusenter i Mortsund, Leknes.

Lørdag 24. mai:

NOF Nesodden lokallag, kl. 7.30-13. Fuglesangtur i Røerskogen og stand i Nesoddparken kl. 10. Oppmøte i Nesoddparken kl. 7.30. 

NOF Buskerud, stand i Kongsberg sentrum for utdeling av materiell og fugleprat med de besøkende.

NOF Hamar lokallag, kl. 12-15. Starene feltstasjon. Kontaktperson Trond Vidar Vedum (99584460).

NOF Sør-Salten lokallag, kl. 9-17. Kartleggingstur til Støtt, oppmøte Støtt brygge. Ordinær hurtigbåtrute t/r Nordlandsekspressen. Kontaktperson Margareth Gransjøen.

NOF Vesterålen inviterer til fugleweekend på Bjørnhytta lørdag 24. mai og søndag 25. mai. Vi møtes på Folkvang fotballstadion på Elvenes, ca. 5 km sør for Sortland. Oppmøte lørdag 24. mai innen kl. 18. Det blir fokus på fuglesang og sjekk av fuglekasser. Påmelding til Ole Petter Bergland på tlf. 91 86 00 03.

Søndag 25. mai:

NOF Rogaland, har to arrangement. Ved Jærmuseet/Vitengarden mellom kl. 12-17, med stand, ringmerking, fuglesang, og fuglekassesnekring. Mellom kl. 14-16 inviteres publikum til oppleve Hå på to hjul, sykkeltur med fugleopplevelser, med start fra Fugleparken Nærbø

Det blir også et arrangement ved Mostun Natursenter samme dag. Her blir det ringmerking av fugl og salg av økologisk vafler og kaffe.

NOF Aust-Agder, kl. 11-15. Stand på Bjørnebo i Arendal.

NOF Vestfold, kl. 7. Arrangement både ved Ilene og Gullkronene, Tønsberg. Starter med fuglesangtur fra kl. 7, oppmøte ved fugletårnparkeringen ved Gullkronene. Åpen dag på husmannsplassen på Holmen med foredrag og bevertning.

NOF Østfold. I år er det fuglelivet i Narnteskogen og Sorgenfrigropa som skal i kikkerten. Kontaktperson Bjørn Frostad, tlf.: 45 43 66 45.

NOF Hadeland lokallag, kl.8. Fuglevandring fra Tverrsjøstallen. Oppmøte ved Texacostasjonen på Jevnaker. Turleder Leif G. Koch (92482626).

NOF Øvre Eiker lokallag skal ha fuglevandring i Kongsberg, turleder Frank T. Brandbu, tlf. 952 12 127.

NOF Drammen lokallag, kl. 7. Fugletårnet på Linnesstranda er stedet for Fuglenes Dag. Spesielt unge fuglekikkere anbefales å komme da man ofte får nærkontakt med fugler fra tårnet, og det er mange ornitologer tilstede som kan gi de unge en lærerik dag.

NOF OA, 11-19, Østensjøvannet. Innholdsrikt opplegg rundt NOF OA sitt fugletelt. Fugleturer, ringmerking og foredrag, minikurs i fuglesang og fuglefoto, eventyrfortelling for barn, fuglekino og avslutningsvis fuglepub skulle vel dekke behovene for de fleste.

NOF Valdres lokallag arrangerer fuglesangtur på Valdres Folkemuseum kl. 9.-12. Lokallaget vil ha stand med informasjonsmateriell og salgsartikler. Kontaktpersoner: Fredrik Calmeyer (97 51 81 08) og Trond Øigarden (95 07 75 58).

Mesnali Leirsted/Leirskole har som vanlig markering av Fuglenes Dag med blant annet ringmerking av fugl. Kontaktperson er Trygve Danbolt Øygard, tlf. 410 82 986. 

NOF Stjørdal lokallag i Nord-Trøndelag skal ha fuglesangekskursjon til Fossliåsen. 

Fuglenes Dag i Brønnøysund. Kontaktperson Steve Saltermark, tlf. 476 15 230.

NOF Troms har varslet om et arrangement i Bardufoss. Kontakt Jann-Oskar Granheim for nærmere opplysninger på tlf. 932 11 937.

Tirsdag 27. mai:

NOF Rana lokallag, ettermiddagstur til Engasjyen naturreservat med fuglekikking og servering i foreningens hytte. Kontaktperson Jan Sande (91 82 92 90).

Lørdag 31. mai og søndag 1. juni:

Fuglenes Dag blir arrangert sammen med revitalisering av NOF avdeling Finnmark. Det hele foregår på Stabbursnes naturhus og vi viser til omtale i egen nettsak.

 

  • I tillegg til de åpne arrangementene er det flere medlemsaktiviteter under Fuglenes Dag helgen.
  • Andre arrangementer i tiden som kommer finnes i NOFs aktivitetskalender. Denne er i tillegg publisert i Vår Fuglefauna og Fuglevennen.
Fuglenes Dag på Mesnali i 2010
Glade barn med hvert sitt eksemplar av Fuglevennen. Det er slikt vi vil se mer av i forbindelse med Fuglenes Dag! FOTO: Ingvald Ekeland
Fuglenes Dag Hamar sentrum 2010
Det var masse folk og stor oppslutning om Fuglenes Dag i gågata på Hamar lørdag 22. mai 2010. Det ble arrangert gjettekonkurranse med 10 utstoppede fugler, utdeling av tidsskrifter og utstilling av fuglekasser. Det var stor interesse blant publikum, kanskje spesielt for spesialkassene til f.eks. tårnseiler. FOTO: Jan Fredrik Bøhler-Iversen
Fuglenes Dag Holmen Tønsberg
På Holmen i Tønsberg blir det arrangement på Fuglenes Dag også i år! Her fra et tidligere opplegg med fuglekassesnekring. FOTO: Finn Hauge