Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

God jul og godt nytt år fra NOF

Vi avslutter et år hvor koronavirusets nærvær har vært altoverskyggende over hele kloden. Foreningslivet har vært satt på prøve i en tid med sosial distansering. Mange har imidlertid fått mer tid til å oppsøke naturen i år – noe som gjenspeiler seg i et økende medlemstall for NOF.

Av Norsk Ornitologisk Forening

Publisert 21.12.2020

Året 2020 ble en vekker for mange. Koronaviruset viser hvor viktig det er å ta vare på økosystemer og artene som holder til der. Mangel på bærekraft i vår omgang med naturen kan ikke fortsette, og dette året bør markere et vendepunkt for menneskeheten i så måte. Vi er avhengige av en velfungerende natur, og her vil NOF og BirdLife International fortsette å jobbe til det beste for fuglelivet.

Det har vært utfordrende å drive organisasjon i en slik tid – sosial distansering er ikke det beste utgangspunktet for foreningsliv. Like fullt har bedre tid, mer hjemmekontor og mindre reising ført til at mange har oppsøkt naturen i nærområdet sitt. For mange har fugleinteressen blitt født eller forsterket, og vi ser det på antall henvendelser til NOF og ikke minst på antallet nye medlemmer! Vi nærmer oss 12 000 medlemmer i skrivende stund – og står dermed sterkere rustet enn noensinne til å jobbe for å ta vare på fuglelivet.

At stadig flere får øynene opp for fugler og natur er bra for alle parter. Det er godt etablert kunnskap at fuglekikking er bra for vår helse. Vinteren tilbyr mange muligheter til å kose seg med fuglekikking, og svært mange nordmenn får nærkontakt med fuglene vinterstid gjennom å legge ut mat. Hagefugltellingen venter i slutten av januar, og kanskje får du besøk av gulspurven? Arten er valgt til Årets fugl 2021, og vi er spent på hvordan det går med den her hos oss.

Vi ønsker å takke alle medlemmer for støtten i 2020. Ditt medlemskap og engasjement vil være et viktig bidrag for å ta vare på norsk natur. Og fortell gjerne om oss til dine naboer og bekjente – fuglene trenger alle venner de kan få.

Med ønske om en god jul og et godt nytt år!

Vennlig hilsen
Norsk Ornitologisk Forening

Meld deg inn i Norsk Ornitologisk Forening her

Gulspurv
Gulspurven er valgt til Årets fugl 2021. Den opptrer gjerne på fôringsplasser, og da gjerne etter snøfall og når stubbåkre er dekket av snø over lengre perioder. Arten har en forkjærlighet for korn, først og fremst havre. FOTO: Jan Erik Røer