Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Den store Artsjakten 2021

Den store artsjakten er en årlig nasjonal dugnad hvor det er om å gjøre å finne flest plante-, dyre- og sopparter i løpet av ett døgn. Lørdag 5. juni skal vi mobilisere alle som kan krype og gå til å finne så mange plante-, dyre- og sopparter som mulig. Blir du med?

Av SABIMA

Publisert 27.05.2021

Artsjakten er et årlig arrangement. Det innebærer å finne arter og artsbestemme dem, samt registrere funnene i Artsobservasjoner. Vi ønsker å skape et øyeblikksbilde av artene vi sammen kan finne i Norge. Eksperter og naturinteresserte møtes og jobber sammen for å kartlegge naturmangfoldet. Lær deg nye arter og bli kjent med foreningene på de lokale artsjakt-turene omkring i hele landet. Sammen skal vi få bedre kunnskap om artene.

Utforsk nærmiljøet ditt

Alle kan bidra! Du kan delta på en av de lokale turene som arrangeres i nærheten av deg (se oversikt over arrangementer på lenka nederst i denne saken), kartlegge i små grupper med venner og familie, eller delta på egenhånd.

Samtidig er det en konkurranse

  • Hvilken artsjeger finner flest arter?
  • På hvilken lokal tur blir det funnet flest arter?
  • Hvilken forening og lokalforening registrerer flest arter?
  • Hvilken kommune får flest registrerte arter?

Det blir flotte premier i ulike klasser fra Natur og Fritid.

Reglene til Den store artsjakten

  1. Alle observasjoner skal være gjort den 5. juni 2021 mellom 00:00 og 24:00.
  2. Når Artsjakten er ferdig skal rapportering av arter foregå i Artsobservasjoner.
  3. Rapporteringsfristen i Artsobservasjoner er den 8. juni kl. 24.00.
  4. Vær sikker før du rapporterer! Kun sikre funn skal publiseres i Artsobservasjoner. Hvis du er i tvil om en art, spør en ekspert
  5. Funn, særlig av sjeldne, rødlistede og fremmede arter bør dokumenteres med bilder. Ikke spontane arter, slik som hageplanter, teller ikke med i Artsjakten.

Del dine funn på sosiale medier med emneknagg #artsjakten2021

Artsjaktarrangement 5. juni