Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Fuglenes Dag lørdag 29. mai

NOFs sentralstyre bestemte tidligere i år at NOF skal ha et årlig arrangement siste helga i mai som skal hete Fuglenes Dag. Her oppfordres NOFs fylkesavdelinger, lokallag og enkeltmedlemmer på en eller annen måte å fremme interessen for fugler overfor publikum.

Av Morten Ree

Publisert 27.05.2010

Fuglenes Dag vil bli sommerens svar på Hagefugltellingen, og NOF håper også at dette etter hvert skal bli omfattet med like stor deltakelse og interesse som vinterens begivenhet (ca. 10 000 deltakere). Forskjellen er at fra å sitte i sitt eget hjem og telle fuglene i vinterkalde januar, så skal NOF-ere ut for å markedsføre sin hobby og forening overfor publikum. Det kan være i form av stands med presentasjoner av fugler og organisasjonen, til å arrangere fugletitting på kjente lokaliteter eller gå på fugletur. Her er det opp til hver enkelt arrangør hvor kreativ man vil være.

Målet med arrangementet er å få fugler og naturvern i fokus, og gjennom dette skaffe oss nye medlemmer. Det er stor natur- og fugleinteresse blant det norske folk, og mulighetene til å øke medlemstallet er absolutt tilstede. Det handler om å være synlig og gi folk et spennende møte med fugler som hobby.

Siste helg i mai vil sannsynligvis bli innarbeidet som fast tidspunkt. Dette i likhet med Hagefugltellingen som foregår siste helg i januar hvert år. Datoen for Fuglenes Dag er i år satt til 29. mai. Mange fylkesavdelinger og lokallag har imidlertid fastlagt sine turopplegg i god tid før datoen ble bestemt, så i år vil det bli en viss spredning i tid på de forskjellige arrangementene.

Hamar lokallag har allerede tjuvstartet og hadde en stand i gågata på Hamar (se bildet) som trakk flere hundre interesserte! Andre arrangører venter til et stykke ut i juni for sitt arrangement. Også andre NOF-avdelinger har gjennomført sine opplegg tidligere enn 29. mai. 

Oversikt over arrangementer

 • 20. mai: NOF Indre Hardanger v/Rune Voie. Stand sammen med Statens Naturoppsyn.
 • 21.-23. mai: NOF Troms og NOF Målselv v/Jann-Oskar Granheim. Sted: Storsteinnes. NOF-treff, foredrag, ekskursjoner, utstillinger. Invitasjon til 8. klasse (34 elever).
 • 22. mai: NOF Hamar v/Trond V. Vedum. Sted: Gågata, Hamar. Stand.
 • 25. mai: NOF Rana v/Jan Sande.
 • 28.-30. mai: NOF Nordland v/Ole Petter Bergland. Sted: Andøya. NOF-treff weekend. Stand+tur.
 • 28.-30. mai Mesnali leirskole v/Ingvald Ekeland. Sted: Ved skolen. Vår- og fugleleir for elever og speidere m/bl.a. ringmerking.
 • 29. mai: NOF Oppland v/Even Dehli. Sted: Gran sentrum. Fuglevandring + stand.
 • 29. mai: NOF Kristiansand v/Rune Sunde.
 • 29.-30 mai: NOF Rogaland v/Espen Sundet Nilsen. Sted: Røssdalen i Forsand. Overnattingstur.
 • 30. mai: NOF Vestfold v/Finn Hauge. Sted: Holmen, Ilene. Stand, foredrag. Guidet tur til Gullkronene. Åpent fugletårn.
 • 30. mai: NOF Sør-Trøndelag v/Andreas Winnem. Sted: Lauglolia. Vandring.
 • 2. juni: NOF Lofoten v/Jon Olav Larsen. Sted: Bollemyrene, Leknes. Fugletur.
 • 5. juni: NOF Drøbak Frogn. Sted: Sentrum Frogn. Stand.
 • 5. juni: NOF Stjørdal v/Jo Anders Auran. Sted: Vinge. Stand.

 

Fuglenes Dag
Det var masse folk og stor oppslutning i gågata på Hamar lørdag 22. mai.Det ble arrangert gjettekonkurranse med 10 utstoppede fugler, utdeling av tidsskrifter og utstilling av fuglekasser. Det var stor interesse blant publikum, kanskje spesielt for spesialkassene til f. eks. tårnseiler. Jan Fredrik Bøhler-Iversen og Trond Vidar Vedum (til venstre i bildet) var de lokale representantene for NOF. FOTO: Jan Fredrik Bøhler-Iversen

Kommentér nyheten