Forsiden
Du er her: Forsiden > Internasjonalt > Ny direktør i BirdLife International

Ny direktør i BirdLife International

Av Magne Myklebust (11.08.2014)

Patricia Zurita fra Ecuador blir ny direktør i BirdLife International, der NOF er norsk partner. Hun blir den første kvinnen som skal lede verdens største naturvernorganisasjon. Den lange erfaringen hennes fra vernearbeid vil komme godt med i en verden der fuglevernarbeid blir stadig mer utfordrende.

Patricia Zurita

Patricia Zurita er ny direktør i BirdLife International. (Opphavsrett: BirdLife International) Større bilde

Patricia Zurita tar over stafettpinnen etter Marco Lambertini som direktør i BirdLife International. Hun starter i jobben 1. februar 2015, og blir den første kvinne i direktørstolen i organisasjonen. Zurita sier at hun «er glad for å innta rollen som direktør i BirdLife for å lede verdens største partnerskap for natur og mennesker. BirdLife er en ledende naturvernorganisasjon på global basis, og er den aksepterte autoritet når det gjelder fugleliv. BirdLife har en unik kapasitet innenfor naturvern, og det gjør meg stolt å bli en del av partnerskap av 120 organisasjoner som jobber lokalt for å få globale resultater. Tap av artsmangfold krever lokal handling, og BirdLife sitt partnerskap har en strategi for en mer rettferdig og bærekraftig framtid for oss alle».

Hun er for tiden direktør i Critical Ecosystems Partnership Fund (CEPF) og er også visepresident i Conservation International. Styreleder i BirdLife International, Khaled Irani, sier det er Zurita sine imponerende resultater på det å jobbe med lokale tiltak for å få globale resultater som gjør henne spesielt godt egnet til jobben som ny direktør for BirdLife International.

emneord Emneord: BirdLife International direktør