Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Storfint besøk under ringmerkinga i Indresund!

Mye vind og litt regn ga lite fugl i nettene, men havørna som seilte sakte over de oppmøtte fugleinteresserte, gjorde dagen!

Av Helge Venaas

Publisert 22.09.2018

Jan Michaelsen hadde vært oppe og ute lenge før de første interesserte meldte sin ankomst i merkeskogen ved Indresund. Folk flest ankom fra kl. 7 og utover. Etter å ha sjekket værmeldingene ante vi at det kom til å bli lite fangst, men noen rødstruper og munk ble det. Alle som ønsket fikk anledning til å holde på og slippe løs en av de små fjækledde!

Mens vi sto på pynten og speidet ut over fjorden kom en havørn seilende utover. Fotografene knipset og kikkertene ble brukt flittig. For å gjøre det enklere for alle tok ørna en æresrunde over merkeplassen og la seg til å flyte stille på vinden rett utenfor. Et mektig skue!

Seks spurvehauk, en tårnfalk, en musvåk og et par kråker holdt også show rundt telefonmasta på kollen innenfor. Rovfuglene holdt seg nok i området i påvente av god trekkvind over Skagerak.

De oppmøtte hadde en lærerik og interessant dag i felten, og så håper vi på enda bedre værforhold 30. september når Jan trår til igjen!

Ringmerking i Indresund
Jan Michaelsen merker fugl i Indresund FOTO: Helge Venaas
Havørna
Havørna kom seilende over oss. FOTO: Helge Venaas