Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Spennende temakveld om Vadehavet- og Antarktis-opplevelser

Preben Jørgensen og Mette Berg Nielsen delte fugleopplevelser fra tur til Vadehavet, og Torstein Gundersen tok tilhørerne med til Antarktis og alt det fremmede som flyr der. Den årvisse temakvelden til NOF avd. Aust-Agder ble en både lærerik og hyggelig kveld for alle de over 30 oppmøtte.

Av Helge Venaas

Publisert 31.10.2018

På foreniningas temakveld kunne vi denne gangen varte opp med to spennende foredrag der medlemmer fortalte fra fugleturer ut i den store verden. Etter at Helge Venaas hadde informert kort om aktuelle saker, bl.a. at styret for Raet nasjonalpark har startet prosessen med å lage en besøksstrategi, fortalte Preben Jørgensen om opplevelser i Vadehavet. Mette Berg Nielsen og Preben hadde laget en flott presentasjon med bildebidrag fra flere av deltakerne på turen. Det gjorde inntrykk å se de enorme skyene bestående av polarsniper og andre vadere, titusener av ringgås på engene, dvergterner med mer. Reiselysten meldte seg nok hos flere av tilhørerne. Og den ble nok ikke mindre etter å ha fått oppleve foredraget som kom etter.

Vadere og andre fugl vi kjenner og kan være heldige å møte hjemme, ble byttet ut med petreller, albatrosser og pingviner da Torstein Gundersen loset oss gjennom sine inntrykk fra en minnerik tur til Antarktis. Fremmede arter ble grundig presentert og kommentert og det var få av navnene tilhørerne hadde hørt før. Noen kjente vi likevel igjen fordi de likner på sine nordlige slektninger, og rødnebbterna har vi kanskje til og med sett selv før den fløy den utrolige distansen.

Etter foredragene ble det rikelig tid til å stille spørsmål og dele historier, og kaffe og wienerbrød var det lite igjen av da nok et møte ble avsluttet på overtid. Det er lett å glemme tida når fugleopplevelser deles!

foredragsholderne
Kveldens bidragsytere var Torstein Gundersen, Mette Berg Nielsen og Preben Jørgensen. FOTO: Helge Venaas
Vadehavsobservasjoner
Preben Jørgensen delte ut liste med artene observert på Vadehavsturen. FOTO: Preben Jørgensen