Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Fra kuling til havblikk - hva blir det neste?

Kulingen fra fugleracet 1. januar var i dag avløst av havblikk og fantastiske forhold for å observere fugl på sjøen. Søndag 27. januar og 24. februar håper vi på like gode forhold som i dag når NOF avd. Aust-Agder inviterer til sjøfuglskåding i Indresund/Røynevardsfjorden (27.01) og på Hasseltangen (24.02).

Av Helge Venaas

Publisert 06.01.2019

I vinterhalvåret er det spennende å følge med på alle "sydenturistene" som oppholder seg langs kysten, og dagen i dag ga god uttelling for fuglefolket med islom, havørn, lappfiskand, toppdykker m.m. Den lokale varslertjenesten gikk varm!

Vi krysser fingrene for like gode forhold når vi snart arrangerer to spennende turer, først til Indresund og Røynevardsfjorden i Lillesand 27. januar, og så til Hasseltangen i Grimstad 24. februar. Begge plassene er spennende lokaliteter som kan slå til med flotte observasjoner. I fjor ble f.eks. begge besøkt av havørn! Like viktig som skådinga er å kunne møtes og dele opplevelser. Hva værgudene varter opp med er ikke godt å si, men tåke, snø og vind har ikke hindret folk i å stille opp før. Vi håper altså likevel på at dagens vær gjentar seg! Vi sees!

Programmet finner du i kalenderen oppe til høyre.

Hasseltangen-havblikk
Hasseltangen viste seg fra sin beste side dag (6. januar). FOTO: Helge Venaas