Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

NOF avd. Aust-Agder på Gulrotfestival!

For andre året på rad stilte Tore Gryting Andersen og Helge Venaas på Gulrotfestivalen på Bjellandstrand gård for å profilere fugleforeninga og bidra på en utrolig trivelig festival midt iblant noen av de mest besøkte fuglelokalitetene i fylket. Også årets festival ble en suksess for arrangørene, og NOFs stand ble godt besøkt!

Av Helge Venaas

Publisert 02.09.2019

Etter en vellykket festivaldeltakelse i 2018 var det lett å takke ja til invitasjonen om å stille med stand også i 2019. Den tre år gamle dugnadsbaserte festivalen mønstrer hovedsaklig lag, foreninger og bedrifter med tilknytning til Tromøya, og man får kjøpt lokal mat, bøker, blomster m.m. Natursti, konsert og gulrotskrellekonkurranse var noen av aktivitetene som lokket de unge til festivalen i år.

På den vakre og romslige uteplassen og hagen foran serveringstedet Smag og Behag møtes hovedsaklig folk fra øya, men det kommer også besøkende fra de omkringliggende områdene. Mange av dem har sett foreningas medlemmer i aksjon med teleskop, kikkert og kamera på Hove,  Såda, Spornes, Bjellandstrand, Bottstangen og Tromlingene - alle svært fine fuglelokaliteter på Tromøya, særlig under trekket, og det er hyggelig å kunne fortelle om hva foreninga står for og hva vi driver med.

Vi fra NOF hadde ansvaret for den populære naturstien, men det ble også god tid til å forsøke å bestemme fugler ut fra folks beskrivelser, informere om hva slags utstyr som er nyttig om man vil ta fuglekikkinga et steg videre fra å bare observere fuglebrettet m.m. De interesserte kunne få med seg eksemplarer av Fuglevennen, Vår fuglefauna, Fugler i Aust-Agder og forskjellige NOF-brosjyrer. Vi laget eselører ved artikler vi tenkte kunne være av spesiell interesse, det være seg en NOF-tur vi kunne anbefale i det lokale medlemsbladet eller tips til foring i Fuglevennen. Noen ønsket også informasjon om hvordan de kunne melde seg inn!

Vi krysser fingrene for at Line Buer trekker i trådene også til neste år, for arrangementet gir oss en flott anledning til å vise oss fram. Men først og fremst fordi det er en svært trivelig festival og møteplass!

 

 

 

stand på Gulrotfestival
Tromøy skolemusikk spilte opp, og konferansier Øystein Djupedal lyttet oppmerksomt. FOTO: Helge Venaas
blader
Noe for enhver smak! FOTO: Helge Venaas