Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

67 arter for vinnerne av årets fuglerace!

Å ha fuglerace 1. januar har blitt en kjærkommen tradisjon også for medlemmer av NOF avd. Aust-Agder, og 25 ivrige fuglekikkere fordelt på 7 lag registrerte totalt 80 forskjellige arter i løpet at de lyse timene av årets første dag.

Av Helge Venaas

Publisert 04.01.2020

Hege Ødegård hadde også i år ansvaret for å organisere fugleracet i regi av NOF avd. Aust-Agder, og hun sørget for at alle var inneforstått med reglene. Den viktigste var at for at arten skulle være godkjent, måtte minst to i laget ha sett fuglen. Lagene kunne starte når og hvor de ville innenfor gamle Aust-Agders grenser, men konkurransen ble avsluttet kl. 16.30.

Med mer eller mindre foregående rekognosiering i bagasjen, startet de fleste allerede da det lysnet i åtte-tida, fra Lillesand i vest til Risør i øst. I løpet av dagen kom det flere meldinger over varslingstjenesten "Fuglealarm Aust-Agder" på appen Band om svartkråke, toppdykker, dvergdykker, havørner, konglebit m.m., så konkurrentene hjalp hverandre med spennende observasjoner.

Etter at klokka hadde passert sluttidspunktet samlet deltakerne seg til en oppsummering, og resultatene ble som følger:

Lag 1 - Mette, Terje, Glenn, Marius og Per Harald - 67

Lag 4 - Trond og Jon - 61

Lag 5 - Per, Heidi, Inger, Tore og Tom Anders - 55

Lag 6 - Rolf Jørn, Johannes, Jan og Jan Helge - 51

Lag 2 - Hege, Gunn, Mariann - 38

Lag 7 - Sven Inge, Espen og Yngvar - 35

Lag 3 - Leif, Ingrid og Ida - 25

Så er det bare å glede seg til neste års race!

Fuglerace
Vinnerlaget med fullt fokus! Fra venstre ser vi ryggene til Terje Moen, Glenn Svendsen, Per Harald Pedersen og Marius Svendsen. Femtemann på laget, Mette Berg Nielsen, tok bildet. FOTO: Mette Berg Nielsen
Band
Konkurrentene delte villig på fugleopplevelsene. Her var det team øst bestående av Sven Inge Marcussen, Espen Birkeland og Yngvar Aanonsen som bidro! FOTO: Skjermdump fra appen Band og "Fuglealarm Aust-Agder"