Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Sjøfugl i sikte i Bliksund

NOF avd. Aust-Agder innledet årets turprogram da Jan Michaelsen tok i mot fuglefolket i Bliksund i Høvåg 26. januar. Været var ikke så ille som man kunne frykte og fuglene var ikke så mange som man kunne håpe. De 6 NOF-medlemmene hadde på grunn av det første og på tross av det siste en fin dag i det fri.

Av Helge Venaas

Publisert 28.01.2020

En januartur til Bliksund og Røynevardsfjorden for å se etter sjøfugl, og kanskje ei vannrikse på vei hjem, er blitt en tradisjon for mange av fuglekikkerne i Aust-Agder. Været har variert, akkurat som man kan forvente av januar måned, og i fjor var det umulig å se noe som helst og turen ble avlyst. I år var det både snøfritt og oppholdsvær og de ti meldte sekundmeterne uteble, så alt lå til rette for en flott økt med øyet klistret til okularet.

Det var ingen observasjoner som utløste den store skjelven, men svartender, ærfugler og flere andre gamle travere var på plass slik at det stadig var noe å feste øyet på. Totalt 16 arter ble observert på turen, og selv om tallene ikke var så høye, så er det ofte ikke tallene som lokker oss ut: Det er spenninga og det sosiale samværet. Og det leverte januarturen nok en gang!

Bliksund
Idylliske Bliksund i Høvåg FOTO: Mette Berg Nielsen