Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Stork over Fevik!

I elleve-tida 17. mars fikk Bjørn Øyvind Aslaksen en sjelden opplevelse da en stork kom flygende over huset på Fevik. Han var rask til å legge ut funnet på Facebook og kunne melde at den vinglet seg videre i retning vest. Her er det bare å holde øynene åpne!

Av Helge Venaas

Publisert 17.03.2020

Da den ivrige og dyktige fotografen og fuglekikkeren Bjørn Øyvind Aslaksen så en ukjent skikkelse på himmelen, med en litt vinglete og "desorientert" flukt, var han ikke sen om å trive kameraet og knipse i vei. Det var et sjeldent storkebesøk han fikk festet til brikka! Han kunne melde om at den fløy vestover, så alle i vest får holde øynene åpne. Er vi riktig heldige så lander den i nærheten slik at flere får tatt en kikk.

Den vestlige retninga stemmer godt med en annen storkeobservasjon dagen før. For omtrent samtidig som Bjørn Øyvind la ut bildene på Facebook, så jeg en melding fra naturvernrådgiver i NOF, Martin Eggen, om et storketips han tilfeldigvis hadde sett i NOFs innboks på mandagskvelden. Meldinga fortalte at det ble observert stork på Fiane i Tvedestrand 16.03.20. Siden disse fuglene er så sjeldne som de er her, så får vi anta at det var det samme individet det er snakk om.

Mens andre er ute og leter etter fuglen, sitter nå Bjørn Øyvind hjemme og koser seg, for han har jo sett stork! Over telefonen lo han også og sa han var lettet over at storken ikke kom med en leveranse - den ble kanskje gjort i Tvedestrand?

Vi gratulerer med en flott observasjon!

stork
Bjørn Øyvind Aslaksen fikk flotte bilder av storken over Fevik! FOTO: Bjørn Øyvind Aslaksen