Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

NOF avd. Aust-Agders arrangementer på vent

På grunn av føringene fra myndighetene er Norsk ornitologisk forening avd. Aust-Agders arrangementer foreløpig satt på vent. Både i arrangementskalenderen på denne nettsida og i Naturlosen ser dere at vi hadde mye vi ønsket å vise fram, men husk at selv om vi ikke arrangerer en felles tur, så møter likevel fuglene opp! Det er altså ingen grunn til å sitte inne og sture! Kom deg ut i naturen på egenhånd!

Publisert 11.04.2020

Fuglekassesnekringa for barna ble den siste aktiviteten NOF avd. Aust-Agder rakk å gjennomføre før pandemien satte en foreløpig stopper for videre arrangementer. Når vi begynner igjen er ikke godt å si, men det vil skje i henhold til myndighetenes råd.

Vi hadde gledet oss til å vise både medlemmer og andre rundt i Gulspettvan naturreservat 18. april og på Tromlingene 19. april. Målet for den første turen var blant annet å få høre og se så mange spetter som mulig. Kanskje kunne vi til og med fått med oss hvitryggspetten som sliter i et land med mindre og mindre gammel skog. På den andre turen var det først og fremst trekkfuglene som var målet, for den vakre og mangfoldige øya og strendene rundt er en magnet for slike.

Når det nå ikke kan være med fugleforeninga på tur, så husk likevel at fuglene er der! Dverg-, flagg- , svart- og grønnspetten er på plass ved Gulspettvann, og altså kanskje en hvitryggspett om du har flaks, men da må du altså på tur! På Tromlingene har noen av de vakreste fuglene vi har allerede ankommet, nemlig gravendene. De kurtiserer og kjemper så fjæra fyker om dagen! Det er jo selvsagt hjemmelevering av slike opplevelser, men Nevra og Attenborough kan ikke måle seg med å se dem selv! Finn fram kartet, pakk nista og legg i vei!

Når du kan bli med fugleforeninga på tur igjen er usikkert, men vi må nok dessverre belage oss på at fuglesangturene i mai også utgår. Men igjen: fuglene møter opp!

Fuglekassesnekring
Fornøyd deltaker på fuglekassesnekringa på Birkenlund 10. mars. FOTO: Rune Skåland
Gravand
Gravendene er våryre om dagen. Tar du en tur ut i skjærgården, kan du få oppleve dem selv! FOTO: Helge Venaas