Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Høstens ryddedugnad starter i Nidelva 5. september!

Klar for en tur eller flere i det fri med både moro og mening? Lørdag 5. september arrangerer Våre Strender og Raet Nasjonalpark strandrydding i Nidelva fra EB-stranda til havet, og dette er bare starten på fjorten dager med ryddedugnad. NOF avd. Aust-Agder oppfordrer medlemmer og andre til å stille opp! Her kan du gjøre en innsats for miljøet, se på fugler og være sammen med andre naturinteresserte på samme tid!

Av Helge Venaas

Publisert 30.08.2020

Nidelva i Arendal er en av Sørlandets vakreste naturområder, og lørdag 5. september kan du bli med andre naturinteresserte og rydde plast i elva. Det blir en aktiv og meningsfull dag i godt selskap! Målet er å få ryddet hele elva fra EB-stranda til havet. Dette er et stort område, så arrangørene håper å se mange hender i sving. De stiller med båter og alt du trenger av ryddeutstyr, men om du har egen båt er det supert. Våre Strender organiserer bortkjøring av avfallet. På ettermiddagen i 16.30-tiden blir det tapas og en minikonsert med Fadnes (Jim Stärk) til dugnadsgjengen. Grunnet matbestilling ønsker arrangørene at du som melder deg på kommer - så slipper de å kaste mat. Her er det bare å stille opp! Du kan melde deg på her: https://www.facebook.com/events/335256451189347/

Videre i perioden kan du delta på flere «Turer med mening». På disse strandryddearrangementene vil du få en halvtimes informasjon om området før ryddinga starter. 14. september kan du for eksempel lære mer om sjøfugl og ålegress før strendene rundt Hoveodden og Hovekilen blir befridd for plast og annet avfall.

20. september avsluttes ryddedugnadsukene med et større arrangement, akkurat slik de begynte. Da er det Våre strender og Grimstad byselskap som organiserer en stor ryddedugnad med felles mat og konsert på Marivold, Hesnesøya og Valøyene.

Mer informasjon om arrangementene finner du blant annet på Våre strender og Raet nasjonalpark sine Facebook-sider.

Igjen: Det er bare å brette opp ermene og slå et slag for naturen!

Ryddegjeng
NOF avd. Aust-Agder oppfordrer medlemmene til å stille opp på strandrydding. Her er det Tromlingene som blir ryddet i 2019. FOTO: Terje Moen