Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Flott medlemstur til Lista!

Fredag 11.september ankom elleve av fugleklubbens medlemmer Lista med kikkert, kamera, teleskop, fuglebøker og store forventninger. Det var meldt mye vær, men vi håpet på litt opphold innimellom. Og det ble både opphold og masse fugl!

Av Mette Berg Nielsen

Publisert 11.09.2020

På grunn av smitteverntiltakene, var vi ikke flere enn to i hver bil mens vi fartet rundt for å besøke alle de spennende lokalitetene på Lista, så vi ble flere "lag" som fartet rundt. Men vi hadde kontakt og møttes flere steder. Alle de faste plassene ble besøkt og til sammen fant vi godt over 110 arter. Det var et bra resultat, været tatt i betraktning. 
Flere av oss satt lenge i skådebua ved fyret sammen med Ruben og Christina fra fuglestasjonen. Det var veldig koselig og lærerikt. 
Lørdag kveld var vi på Bispen og spiste deilig middag før vi dro til hjem til Stave gård og hadde opptelling og gjennomgang av funn. Noen eksempler: Sivhauk, tårnfalk, skjeand, spurvehauk, havørn, dvergfalk, tundralo, havhest, havsule, fuglekonge, bokfink(tusenvis), vandrefalk og sandløper. Ingen store "bomber", men det er like spennende å se og lytte likevel. Særlig på vakre Lista! 
Takk for en fin medlemstur og jeg gleder meg til neste år!Lista
Vågsvollvika og Gunnarsmyr saumfares! FOTO: Mette Berg Nielsen
Lista
Fuglekikker på vei til Kviljoodden FOTO: Mette Berg Nielsen
Lista
To vandrefalk som raster sammen med vaderne på Kviljoodden. FOTO: Mette Berg Nielsen
Lista
Låvesvale søker ly for været i reiret i skådebua ved fyret. FOTO: Mette Berg Nielsen
Lista
Lyset på Lista! FOTO: Rune Skåland
Lista
Fargerikt bygningsmiljø på Lista. FOTO: Rune Skåland
Lista
Solnedgang FOTO: Rune Skåland
Lista
To fornøyde fuglekikkere! FOTO: Rune Skåland