Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Vi forsøker igjen!

Et spesielt år nærmer seg slutten, og selv om vi må fortsette å ta hensyn til pandemien også i 2021, håper vi å få gjennomført mange trivelige og lærerrike aktiviteter for medlemmer og andre! Aller først kan vi glede oss til det årvisse fuglereset 1. januar!

Av Helge Venaas

Publisert 16.12.2020

Etterhvert som 2020 skred fram og pandemi-skrekken tok oss, så vi oss dessverre nødt til å avlyse en del medlemsmøter og ekskursjoner. Nå sist var det det tradisjonsrike julemøtet som ble avlyst på grunn av smittevernhensyn. Gjennom året har vi likevel kunnet gjennomføre mange arrangementer, ikke minst flotte ekskursjoner, selvfølgelig med god avstand mellom deltakerne og rikelig med sprit. Vi satser på at enda mer går som planlagt i 2021!

Styret har snekret sammen et innholdsrikt program med mange gamle favoritter, og en "nykommer" som egentlig skulle vært gjennomført i inneværende år også, nemlig spetteturen til Gulspettvann med Egil Eriksen som turleder. Fuglekikkeråret sparkes i gang allerede 1. januar med det det etterhevert tradisjonsrike fuglereset. Hege Ødegård holder orden på lagene som bruker dagens lyse, eventuelt lysegrå timer til å observere flest mulig fuglearter innenfor gamle Aust-Agders grenser. Resultatene blir publisert på denne sida og på den nyopprettede Facebook-sida "NOF Aust-Agder". Det er bare å glede seg!

Informasjon om foreningas aktiviteter finner du i kalenderen på denne nettsida. En del arrangementer som er åpne for alle publiseres normalt også i "Naturlosen" til Friluftsrådet sør. I tillegg deler vi informasjon og rapporter på Facebook-sidene "NOF Aust-Agder" og "Fugler i Aust-Agder". Her er det bare å være om seg og følge med! Og husk at du som NOF-medlem er velkommen på andre NOF-avdelingers arrangementer også.

Mens vi venter på fuglereset er det ingen grunn til å sitte inne og sture; Fuglene er der ute i regnet, snøen, vinden og sola! Kanskje rekker en av dere til og med å finne nok en ny art for tidligere Aust-Agder i år, en som kan stå der sammen med hvitvingesvartterna fra i sommer og skinne på artslistene? Innimellom slagene kan du kose deg med å observere livet på fuglebrettet. Og hvem vet, kanskje er det her sjeldenheten kommer?

Vi i styret i NOF avdeling Aust-Agder ønsker alle en hyggelig, smittefri og fuglerik jul og gleder oss til å treffe dere på nyåret!

 

Sangsvane
Sangsvanene har kommet for å overvintre. Her er en som ble observert ved Nidelv camping under fuglereset i 2020. FOTO: Helge Venaas
Alkekonge
Det er flere sydenturister å finne i Aust-Agder om vinteren, som denne alkekongen. FOTO: Helge Venaas
Fjellrype
Blir det fjellrype på Tromøya i år igjen, mon tro? FOTO: Helge Venaas