Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Markering mot vindkraft i Setesdal!

Onsdag 31. april stilte i alt 9 organisasjoner opp i Evje sentrum for å markere motstand mot utbygging av vindkraftverk i Setesdal og samtidig dele ut en rykende fersk brosjyre med foreningenes argumenter. Det var Motvind Sørvest og Nei til vindkraft i Setesdal som nok en gang var drivkreftene bak det hele.

Av Helge Venaas

Publisert 08.04.2021

To kongeørner preger forsida til en brosjyre med den slående tittelen "Nei til vindkraft i Setesdal og omegn". Trusselen mot kongeørnene og det øvrige fuglelivet trekkes fram av flere av bidragsyterne til trykksaken som ble delt ut, ikke minst fra Vest-Agder og Aust-Agder-avdelingene av NOF. På arrangementet i Evje sentrum kunne både lokalbefolkninga og tilreisende altså både lese og høre om hvorfor det er en svært dårlig idé å etablere vindkraftverk i Setesdalsheien og omegn. Det ble holdt appeller fra flere organisasjoner før Eivind Salen, styreleder i Motvind Norge, fikk det siste ord.

Det var stor traffikk gjennom området, og det kunne virke som hyttefolkets ønske om å støtte lokale bedrifter var sterkere en FHIs anbefaling om å gjøre innkjøpene ferdig hjemme før hytteturen. Det var altså svært mange som fikk med seg det som sto på bannerene og kanskje noen av appellene mens de gikk forbi på vei til butikkene. Flere var også borte og fikk brosjyrer fra nyspritede hender. Med full kontroll på koronatiltakene ble det altså en vellykket markering!

 

vindkraft
Vinkraftmotstandere hadde samlet seg i Evje sentrum for å markere motstand mot utbygging av vindkraftverk i Setesdal og omegn. FOTO: Helge Venaas
vindkraft
Torhild Austad var en av flere som holdt sterke appeller og manet til å ha respekt for naturen. FOTO: Helge Venaas