Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

NOF avdeling Aust-Agder mot 300!

NOF avdeling Aust-Agder stilte med stand i Evje sentrum den solrike siste julilørdagen for å informere om fugleforeninga og selge den flotte jubileumsboka. Det ble mange hyggelige samtaler med forbipasserende for Viggo Åsheim, Mette Berg Nielsen og Helge Venaas, og kanskje slo vi av en prat med medlem nr. 290? Håpet er å runde 300 i jubileumsåret!

Av Helge Venaas

Publisert 31.07.2021

På bordet som ble rigget på torvet i Evje sentrum var det jubileumsboka som fikk hedersplassen. Men det var også rikelig med Fuglevennen, Vår fuglefauna, Fugler i Aust-Agder og diverse informasjonsmateriell til utdeling til nysgjerrige og fugleinteresserte. Da foreningsflagget var heist, fant lokallagsleder i Setesdal lokallag, Viggo Åsheim, og fylkeslagsleder Mette Berg Nielsen hver sin stol sammen med Helge Venaas og Lars Breistøl. Sistnevnte har vært sentral i lokallaget i en mannsalder og hadde som vanlig møtt opp når fuglefolk samles i Setesdal.

Praten gikk om jubileumsboka, lokkallaget, folk og fugl. Gjevest blant sistnevnte var kanskje kuhegra som ble observert i Bygland på forsommeren. Den hadde både Lars og Mette fått med seg. Vi andre to hadde ikke vært så heldige, men alle var enige om at det var greit å ha noe til gode!

Flere fuglehistorier fikk vi høre av folk som kom innom standen. Kristin Alterskjær, som kom innom for å kjøpe ei bok, kunne f.eks. fortelle om andungene ved hytta som hadde greid seg godt selv om foreldrene var borte. Sånt rører oss fuglefolk! Andre som var innom delte kryptiske opplysninger om rovfugllokaliteter med setesdølene ved bordet, og flotte naturopplevelser med oss alle. Sånn er det: Rovfuglene må vi passe på!

Tre timer gikk som en glovarm sommerbris, og det var godt det var en iskiosk på kjøpesenteret. Noen bøker ble solgt, og kjøperne kan glede seg til de kan sette seg ned og ta inn over seg historiene, og mange blader ble delt ut. Vi har hatt en jevn medlemsvekst de siste årene, og kanskje var det kommende medlem nr. 290 som fikk et spennede fugleblad i hånda? Nå som samfunnet sakte våkner opp etter pandemien, og fugleforeninga kan gjennomføre aktiviteter og møte folk igjen, satser vi på å bli 300 medlemmer før jubileumsåret er omme!

Mer informasjon om foreninga finner du her.

Jubileumsboka kan du bestille her. Det går også an å kontakte styremedlemmer direkte for å avtale kjøp og henting.

Stand på Evje
Viggo Åsheim, Helge Venaas, Mette Berg Nielsen og Lars Breistøl på stand i Evje sentrum. FOTO: Helge Venaas
Voilan
Viggo Åsheim tok arendalsfolket med til Voilan etter endt økt i Evje sentrum. FOTO: Helge Venaas