Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

NOF-stand i Tvedestrand!

Sommeren var enda ikke over da Inge Selås og Helge Venaas fant seg tilrette på Øyvind Bjorvatns plass i bokbyen Tvedestrand 7. august. Mange fastboende og turister var innom for en fugleprat. Med seg fikk de smaksprøver på foreningas tidsskrifter, både de lokale og nasjonale, og enda noen jubileumsbøker skiftet hender.

Av Helge Venaas

Publisert 07.08.2021

Med Tor Erik Nævestads flotte utstilling av nebb-bilder i ryggen og et bord dekket med bøker og blader, var Inge Selås og Helge Venaas godt rustet for hyggelige samtaler om fugl og fugleforeninga denne augustdagen. Regnet vi fryktet ble aldri noe av, så værgudene var med oss.

Byen våknet sakte til liv etter hvert som butikkene åpnet opp, og mange fant veien innom boden til NOF avd. Aust-Agder. De interesserte fikk med seg et nummer av Fuglevennen med passende innhold, f.eks. en oversikt over forskjellige rovfugler eller hvordan bygge en fuglekasse. De spesielt interesserte valgte kanskje det lokale medlemsbladet eller Vår fuglefauna. I Fugler i Aust-Agder var det f.eks. hyggelig å bla fram til sidene i nr. 2-2020 der Sven Inge Marcussen har skrevet om det første dokumenterte hekkefunnet av isfugl i Tvedestrand, og i Agder!

Men det var ikke bare de lokale NOF-representantene som hadde noe på hjertet! Vi fikk blant annet høre om og se bilder fra en vellykket redning av et sangsvanereir på Østlandet. På grunn av flom i Glomma hadde rett og slett reiret blitt flyttet over på en svær isoporplate! At operasjonen var vellykket, fikk vi dokumentert på et flott bilde av foreldre og unger på rad og rekke på elva. Paret som fortalte var blitt oppfordret av andre til å skrive et stykke om hendelsene, og den oppfordringen sluttet vi oss til.

Rugdetrekket i romanen Fuglane av Tarjei Vesaas, bestandsutviklinga til rovfugl, fuglene på diverse fôringer og mye annet ble også samtaleemne. En jubileumsbok ble kjøpt som gave, mens den framtidige mottakeren kikket en annen vei! Når gaven overbringes, kan den heldige glede seg til interessant lesestoff og flotte bilder. En av fotografene holdt oss forresten med selskap, nemlig Espen Birkeland som har tatt det flotte strandsnipebildet på s. 370.

Fem timer gikk som en vind i godt selskap! Og rakk du ikke innom, dukker vi nok opp igjen med det første et sted i nærheten! Følg med på kalenderen vår!

 

Tvedestrand
Inge Selås og Helge Venaas på stand i Tvedestrand. FOTO: Inge Selås
Tvedestrand
Noe for enhver smak! FOTO: Helge Venaas
Tvedestrand
Helge Venaas demonstrerer artsorakelet.no. FOTO: Inge Selås