Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Jorda rundt på 80 minutter med Tom Schandy!

Tom Schandy er på turné med foredrag basert på hans ferske bok "Fuglenes fantastiske verden." Onsdag 24. november var det fugleforeninga i Aust-Agder som var heldige og fikk besøk. De tretti oppmøtte ble tatt med på en reise jorda rundt på 80 minutter!

Av Helge Venaas

Publisert 26.11.2021

Vi hadde gledet oss til denne kvelden, for vi er mange som setter pris på Tom Schandys fantastiske bilder og spennende bøker. Tretti medlemmer av fugleforeninga kjente sin besøkelsestid og benket seg rundt bordene på Grimstad vertshus denne novemberkvelden. Det var mørk ute, og like mørkt inne da Schandy slukket lyset og startet.

Indigoalvesmetten fra omslaget lyste opp på veggen og var bare en av mange arter de fleste av oss ikke visste eksisterte. Andre kjente vi fra før, men nå fikk vi se dem slik de ser ut i andre situasjoner og til tider vi ikke møter dem her hjemme. Egretthegra med sine fantastiske halefjær spredd ut i en imponerende vifte var en av dem. Noen har vært heldige og sett en i nærområdet, men aldri sånn! Fra land til land, fra kontinent til kontinent, ble vi med på en tematisk reise der fuglenes fellestrekk var utgangspunkt. Fra "En fjærkledd verden", via "Fugler ved verdens ende", "Skarpe klør" og mye annet ble vi med helt til "Fuglenes forsvinning." Det var både lærerikt, fasinerende og tankevekkende. Og en del kjente nok reiselysten røre seg etter koronadvalen.

Etter foredraget var det duket for boksalg, signering og mange gode samtaler. Foreninga er et møtepunkt for mange av Aust-Agders' fugleinteresserte, og siden det var ei stund siden vi møttes sist, var det mange historier som skulle deles. Kvelden var virkelig et lyspunkt i høstmørket!

Schandy
Tom Schandy viste bilder og fortalte fra boka "Fuglenes fantastiske verden" for et lydhørt publikum. FOTO: Helge Venaas
Egretthegre i spill
Egretthegre i full utfoldelse var et av mange vakre bilder vi fikk se fra boka. FOTO: Tom Schandy