Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Jule- og jubileumsmøte for sprek 50-åring!

Rundt tretti fuglevenner trosset et forrykende snøvær og fikk med seg det hyggelige jule- og jubileumsmøtet til Norsk Ornitologisk Forening avd. Aust-Agder på Grimstad vertshus 3. desember. God mat, musikalske innslag, foreningshistorie og andre historier var bare noe av det vi fikk med oss. I tillegg fikk vi hedret tre av fire nye æresmedlemmer i foreninga!

Av Helge Venaas

Publisert 05.12.2021

Med bare en strek på hurtigtesten kunne vi endelig samles i Grimstad for å feire fugleforeninga i Aust-Agders første femti år! Noen måtte holde seg hjemme fordi de var sjuke, og kanskje stakk snøstormen kjepper i jula for andre, men det var likevel en stor og fin forsamling som ble ønsket velkommen av Knut Olav Raen fra foreningsstyret.

Husbandet, bestående av to musikalske medlemmer på torader og fele og en fantastisk vikar på bass, satte tonen med sitt muntre spill. Andre fulgte opp med muntre historier, som Roar Solheims uglejakt på det som viste seg å være en fiberkabelrull på en stolpe, og Arne flor fikk oss til å trekke på smilebåndet med sine opplevelser fra surkålsproduksjonen i de samme lokalene vi denne kvelden skulle feire 50 år i.

Av det mer alvorlige slaget, men bare litt, var Morten Erichsen og Tore Gustavsens "sam-tale" om Tores bakgrunn for fugleinteressen som seinere ledet fram til det første møtet på middelskolen i Tvedestrand og stiftelsen av NOF avd. Aust-agder. Som leder av foreninga, men ikke den første, for det var han for sjenert til, og som redaktør av medlemsbladet i flere perioder, fikk han stor betydning for at fugleinteressen ble vekket hos andre. Praten tok oss innom Tores andre interesser og prosjekter før de to karene endte opp med å gjøre seg noen tanker om hva teknologien hadde tilført fuglekikkerhobbyen. Kanskje har gode kameraer og annet utstyr ført til et jag som går på bekostning av selve turen og naturopplevelsen? Selv drar Tore på tur bare med en kikkert fra 1973! Han avsluttet med å rose alt det flotte arbeidet som gjøres i foreninga, ikke minst med "Fugler i Aust-Agder" og jubileumsboka.

Etter nok et nummer fra "buskspillerne", og mimring og munter prat rundt bordene, presenterte Inge Selås jubileumsboka som har fått så mye skryt. Hege Ødegård fulgte opp med å vise en film med vakre fuglebilder fra boka, og noen som det dessverre ikke var plass til der. Det ble også annonsert at boka var å få kjøpt til jubileumsmøte-pris utover kvelden.

Men før noen kunne kjøpe boka var det en viktig post til på programmet, nemlig utdeling av synlige bevis på æresmedlemskap til Tore Gustavsen, Ole Kristian Spikkeland og Christian Steel, som alle på forskjellige vis har bidratt til at foreninga er det den er i dag. Det fjerde nye æresmedlemmet, Roald Bengtson, kunne dessverre ikke møte, men fikk også en velfortjent applaus etter at Inge Selås hadde lest opp begrunnelsen for hans æresmedlemskap.

Før kvelden ble avrundet var det flere som benyttet anledningen til å kjøpe ei bok og få den signert av de fire redaksjonsmedlemmene som var til stede. Litt slitne i smile- og pratemusklene reiste vi omsider ut i snøkavet igjen med et flott jubileumsmøte innabords. Vi gleder oss til neste!

jubileumsmøte 1
Husbandet setter tonen! FOTO: Helge Venaas
jubileumsmøte 2
Morten Erichsen og Tore Gustavsen med en "sam-tale" om Tores fugleinteresse, bidrag til dannelsen av foreninga og annet. FOTO: Helge Venaas
jubileumsmøte 3
Tore Gustavsen, Christian Steel og Ole Kristian Spikkeland med synlige bevis for æresmedlemskapet. FOTO: Helge Venaas
jubileumsmøte 4
Øystein Paulsen, Stephen Purvis og vikaren spiller opp. FOTO: Helge Venaas