Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Birdlife Tvedestrand og omegn har sett dagens lys!

Onsdag 29. desember ble det valgt et interimsstyre for Birdlife Tvedestrand og omegn. Initiativtaker Sven Inge Marcussen, som også ble valgt til styreleder, forklarte de oppmøtte at målet med etableringa var å skape mer aktivitet lokalt og gjennom det øke rekrutteringa, ikke minst blant de unge. Med seg i styret fikk han blant annet 15-årige Vemund Glidje Bjørnstad, og Tore Gustavsen som tok initiativ til å starte NOF avd. Aust-Agder for femti år siden.

Av Helge Venaas

Publisert 30.12.2021

I en tid har Sven Inge Marcussen syslet med tanken om at Tvedestrand burde ha sitt eget lokallag av Birdlife Norge, og hva ville være bedre enn å kunne stifte det i jubileumsåret til BirdLife Norge avd. Aust-Agder? Etter å ha drøftet saken med Birdlife sentralt og fått tilslutning fra styret i fylket, inviterte han til stiftelsesmøte denne romjulsonsdagen. Rundt halvparten av Birdlife-medlemmene i Tvedestrand, samt to medlemmer av fylkesstyret fra henholdsvis Risør og Saltrød, møtte opp.

Sven Inge ønsket velkommen og forklarte at han mente det var mulig å rekruttere flere, og ikke minst yngre, om det var et aktivt lokallag i området. Møtedeltakerne støttet tanken og kom med flere forslag til hva som kunne gjøres. Fuglekassesnekring, fuglesangturer, ekskursjoner i skjærgården og mer ble nevnt. Det ble også diskutert hvordan mediene kunne brukes for å få fram både hva foreninga driver med og vårt syn i aktuelle fuglevernsaker.

Forsamlinga var til tider i overkant entusiastisk og måtte ledes på rett spor rett som det var, men Tore Gustavsen fikk til slutt referatført alle formaliteter rundt opprettelsen av lokallaget og forslagene til aktiviteter. Det ble besluttet å avholde et årsmøte i første kvartal av 2022.

Etter en hyggelig kveld med gode samtaler, og mette av lokale munker og andre godsaker, kunne vi reise hver til vårt vel vitende om at vi hadde vært med på å stifte det første lokallaget i Aust-Agder i dette årtusenet! Vi ser fram til fortsettelsen.

 

Interimsstyret består av følgende personer:

Styreleder: Sven Inge Marcussen

Medlemsansvarlig: Leif Fage

Sekretær: Tore Gustavsen

Styremedlem: Vemund Glidje Bjørstad

Styremedlem: Sondre Esteban Løkenberg

Styremedlem: Egil Eriksen

VBG og TG
Vemund Glidje Bjørnstad og Tore Gustavsen er med i interimstyret til det nystiftede lokallaget Birdlife Tvedestrand og omegn. FOTO: Helge Venaas