Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Temakveld om Raet nasjonalpark og Svalbardopplevelser!

BirdLife avd. Aust-Agder arrangerte 3. februar temakveld på Grimstad Vertshus. De ca. 20 som kom ble møtt med wienerbrød og kaffe, og praten gikk av seg selv. Men det ble selvfølgelig ikke bare prat, for folk var også møtt opp for å høre om både Raet nasjonalpark og hva Svalbard har å by på for sånne som oss.

Av Knut Olav Raen

Publisert 05.02.2022

Programmet inneholdt først et lærerikt og interessant foredrag av nasjonalparkforvalter i Raet nasjonalpark, Jenny Guldbrandsen, om utfordringer og muligheter i forvaltningen av parken. Hun dvelte særlig ved området rundt Hovekilen, som både er preget av et rikt fugleliv, og samtidig er under stort press grunnet svært stor og økende menneskelig aktivitet. Da er ikke svarene åpenbare på hvordan en skal få til en best mulig forvaltning. Gulbrandsen fikk som takk med seg hjem et eksemplar av den nye jubileumsboka vår.  

Deretter fortalte Arne Heggland fra sitt opphold på Svalbard sommeren 2021. Bildene og historiene gjorde nok at mange kunne nikke gjenkjennende til det de så og hørte, for det viste seg at mange av de fremmøtte selv hadde besøkt Svalbard. Heldig skal man jo også ha lov til å være: Arter som ismåke, sabinemåke og harlekinand er ikke hverdagskost, heller ikke der. Øygruppas to røvere – polarmåka og fjellreven - fikk sin fortjente plass i historiene. Og selvsagt en stor og tilsynelatende velfødd isbjørn på vandring i strandkanten i særdeles storslåtte omgivelser. Jo – Svalbard fortoner seg som et eventyr! Den som ikke har tatt turen til nå, fikk i alle fall ikke gode argumenter for å skrinlegge drømmen!

Raet
Raet nasjonalpark brukes både av folk og fugl. FOTO: Helge Venaas