Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Første årsmøte i BirdLife Tvedestrand og omegn!

Onsdag 16. februar møtte 45 fugleinteresserte til vårt første årsmøte, på Tvedestrand videregående skole. Fuglefolk fra øst i Arendal, Laget, Risør og Tvedestrand hadde funnet veien til denne flotte skolen.

Av Tore Gustavsen

Publisert 16.03.2022

Leder av lokallaget, Sven Inge Marcussen, ønsket velkommen og tok seg av de formelle sakene. De var at interimsstyret fikk godkjenning til å utarbeide vedtekter og oppnevne valgkomité til neste årsmøte.

Sekretær Tore Gustavsen presenterte kveldens kåsører: Sven Inge og Jonas Langbråten.

Sven Inge pratet om den sjeldne og fantastiske fuglesamlingen som hadde vært på Aalls gård på Nes Verk. Foruten de spesielle artene, så hadde de hatt fugler i bur rundt om i trærne sommerstid for at de skulle skape hygge med sin sang! Han fortalte også om flere av sjeldne arter som er blitt observert rundt om i vårt nærområde opp gjennom tidende.

I pausen ble det servert kaffe, brus og kalde pølser, men praten gikk så livlig at vi som sto for arrangementet ble bedt av noen publikummere om vi kunne gå videre i programmet.

Tore Gustavsen fortalte hva som planlegges videre av aktiviteter. Her nevnes kassesnekringskveld, tur til sjøkanten, båttur, nattsangertur, temakvelder, registrering av rødlistearter – og det søkes å få det til i nærområdet. Samtidig skal dette være et lokallag der alle skal være velkomne uansett kunnskapsnivå.

Jonas Langbråten vil være kjent for de fleste fugleinteresserte. Han kommer fra Hedmark, men bor nå i Rogaland. Han har en forkjærlighet og masse kunnskap til uglene. Og han kåserte for et interessert publikum om uglenes ulikeheter, jaktmåter og reirtyper, supplert med illustrerende bilder. Som takk for hans kåseri, ble han overrakt en uglekasse (selvfølgelig) laget på Lisand industrier i Tvedestrand, og «snekkeren» av kassen var Sondre Ø. Løkenberg som selv sto for overrekkelsen.

Da programmet var over, fortsatte praten, og da var også pølsene blitt varme. Det ble solgt både bøker og kikkerter som var blitt lagt ut fra Jonas Langbråten og fylkesavdelingen.

Interimsstyret består av:

Sven Inge Marcussen, leder

Leif Fage, medlemsansvarlig

Tore Gustavsen, sekretær

Vetle Bjørnstad Glidje, styremedlem

Sondre Ø. Løkenberg, styremedlem

Egil Eriksen, styremedlem.

Årsmøte i Tvedestrand
45 fugleinteresserte stilte på det første årsmøtet til Birdlife Tvedestrand og omegn! FOTO: Tor Erik Nævestad
Årsmøte i Tvedestrand
Tore Gustavsen og Sven Inge Marcussen, to av ildsjelene bak det nystartede lokallaget, orienterer om formålet med nyetableringa. FOTO: Tor Erik Nævestad
Årsmøte i Tvedestrand
Jonas Langbråten holdt et flott foredrag om ugler. FOTO: Tor Erik Nævestad