Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

BirdLife Tvedestrand og omegn med innholdsrikt vårprogram!

Styret i BirdLife Tvedestrand og omegn sendte denne uka ut sitt første vårprogram til medlemmene. Og det var innholdsrikt! Her er det bare å sele på, både for lokallagets medlemmer og andre, og gjøre seg klar til å oppdage fuglemangfoldet i Tvedestrand og omegn!

Av Helge Venaas

Publisert 31.03.2022

"Hei alle fugleinteresserte, da kan vi presentere lokallagets første vårprogram" lyder innledninga til vårprogrammet som ble distribuert til alle medlemmene i lokallaget. Styret skriver videre at "arrangementene er for alle som har interesse for fugler og man er velkommen uansett kunnskapsnivå – meningen er å være sammen med flere som har samme interesse." Og det er mye å glede seg til for alle!

Etter to vellykkede innendørsmøter denne vinteren, er lokallaget klare for å ta oss med ut i nærnaturen. Det hele dras i gang med en tur til Gulspettvann 23. april med Egil Eriksen som turleder. Deretter er det Sven Inge Marcussen som leder an på fuglesangtur til Lunden på Nes Verk 4. mai. Dette er to ulike, men spennende lokaliteter som kan gi mange fine fugleopplevelser, ikke minst med to så kunnskapsrike turledere! Kanskje enda mer spennende blir det å tråle rundt i sommernatta på fuglesangtur med Tore Gustavsen som turleder 10. juni. Denne turen går blant annet mot Valleveien der det har vært spennende sangerobservasjoner de siste åra. Nattravnen kan man også regne med å få høre denne natta. Den kan man også nyte lyden av når Egil Eriksen og Thomas Gruer er kjentmenn på lokallagets andre nattsangertur denne våren, nemlig Åkvågvann-turen 17. juni. 14. september får fuglefolket jammen mulighet til å sette sjøbein også, for da tar Leif Fage oss på båttur for å oppleve høsttrekket. Blir man med på alt dette, får man virkelig oppleve variasjon i både fugleliv og naturmangfold i lokallagets revir! Turprogrammet finner du også i kalenderen på denne sida.

I tillegg til å invitere til disse arrangementene, sparker også lokallaget i gang sitt "Prosjekt stær." I programmet skriver de følgende:

”Prosjekt stær”

Dessverre er også denne kjente og kjære fuglen på rødlista. Vi i lokallaget ønsker å bidra til at den kan bli i området og helst øke i antall. Den trives best der det  er husdyr, men finnes også andre steder.

Vi ønsker at det settes opp kasser, gjerne registrerer hvor den finnes og hvis mulig foretas tellinger rundt der du bor eller ferdes. Etter 3-4 år håper vi at tiltaket kan gi oss en pekepinn på hvordan bestanden har utviklet seg.

Observasjonene kan sendes til:

Tore Gustavsen, mailadresse: tgus2@frisurf.no

Sven Inge Marcussen, mailadresse: Sveninge@reptec.no

Om du lurte på hva du skulle bruke tida til denne våren, har altså BirdLife Tvedestrand og omegn løst det problemet for deg! Ta gjerne kontakt med styret om du lurer på noe. Du kan bruke e-postadressene ovenfor. Og trenger du tips til noen gode fuglelyd-apper, bør du ta en titt nederst på programmet de sendte ut.

Da gjenstår det bare å ønske god(e) tur(er)!

 

 

 

dvergspett
Kanskje møter vi dvergspetten på Gulspettvann-turen? FOTO: Helge Venaas
vintererle
Allerede på oppmøtestedet Hammerdammen ved Nes verk 4. mai kan man være heldig å oppleve vintererla! FOTO: Helge Venaas