Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hedmark

«Ugler i mosen» under Jakt- og Fiskedager på Elverum

NOF hadde stand på de Nordiske Jakt- og Fiskedager som gikk av stabelen på Elverum 6.-9. august. Barnas Jakt- og Fiskedager er en del av programmet, og her hadde NOF avd. Hedmark sitt arrangement assistert av Morten Ree fra sekretariatet. Det ble satt fokus på ugler, og ca. 120 barn deltok i «uglequiz»!

Av Morten Ree

Publisert 12.08.2015

De Nordiske Jakt- og Fiskedager trekker over 30 000 besøkende årlig. Arrangementet er lagt til uteområdet rundt Norsk Skogmuseum på Elverum. NOF hadde fått tildelt stand på Prestøya midt i Glomma, hvor utstillerne skulle ha en vinkling mot barn og barnefamilier. Det var med andre ord en litt mykere versjon av arrangementet på øya enn det mer barske miljøet som preget hoveddelen av messen.

NOFs stand fikk navnet «Ugler i mosen». Uglene er et fengende tema hos både barn og voksne, omfattet med mystikk og spenning som de er. Det manglet ikke på gode uglehistorier blant de som besøkte NOFs stand de to dagene vi hadde til rådighet. Mange barnefamilier var innom standen, og rundt 120 barn leverte besvarelse på våre uglequiz, hvor de fikk god hjelp av leder i NOF avd. Hedmark, Maria Stenklev, samt Gry Løvlien Holen og Trond Voldmo fra NOF Elverum lokallag og undertegnede. Det var laget seks spørsmål om ugler, med tre svaralternativ på hvert spørsmål. Løsningene på quizen var å finne på ti opphengte plakater hvor hver av våre hekkende uglearter var presentert med kortfattet tekst med bilder og tegninger. Med jevne mellomrom spilte vi av ropende uglelyder fra vår stand som vekket oppsikt blant publikum. Det ble delt ut noen hundretalls tidsskrifter, klistermerker og brosjyremateriell. Tre barnehager som besøkte oss fikk hver sine fugleplakater til bruk i barnehagen.

Det var mange gode tilbakemeldinger på at vår stand var et spennende og flott innslag på messen. Så får vi håpe at mange av barna fikk styrket sin fugleinteresse, og at noen av de barn og voksne som vi pratet med kan bli medlemmer hos oss etter hvert. Det må legges til at noen av de som stakk innom allerede var NOF-medlemmer, og de satte pris på at vi gjorde oss synlig på denne måten.

Gry Løvlien Holen fra NOF Elverum lokallag på de Nordiske Jakt- og Fiskedager
Gry Løvlien Holen (t.h.) fra NOF Elverum lokallag lytter spent på hva ungene – omkranset av foreldre og bestemor – har å fortelle. FOTO: Morten Ree
Messetelt på de Nordiske Jakt- og Fiskedager på Elverum
De ti hekkende ugleartene i Norge hadde hver sin infoplakat hengende i fronten av messeteltet. FOTO: Morten Ree