Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Nyttårskryss i Hordaland

Det er snart klart for vinterens høydepunkt, Nyttårskryss. Denne uhøytidelige konkurransen mellom fire delområder i Hordaland har blitt arrangert siden vinteren 1988-89, og har etter hvert blitt en viktig del av mange fuglekikkere sin nyttårsfeiring.

Av Lars Ågren, Leder NOF Hordaland

Publisert 30.12.2014

Det er snart klart for vinterens høydepunkt, Nyttårskryss. Denne uhøytidelige konkurransen mellom fire delområder i Hordalandhar blitt arrangert siden vinteren 1988-89, og har etter hvert blitten viktig del av mange fuglekikkere sin nyttårsfeiring.

Hva er det som skjer? Jo, i løpet av de tre dagene fra onsdag 31.desember 2014 til og med fredag 2. januar 2015 er det om å gjøre å finne flest mulig forskjellige fuglearter i sin region. I tillegg til at de fire delområdene (Indre Hordaland, Midthordland, Sunnhordland og Nordhordland) konkurrerer mot hverandre, så er det også en egen konkurranse (den viktige) der Midthordland står alene mot resten. Denne konkurransen er vanligvis forholdsvis jevn,men normalt har Midthordland stukket av med seieren.

For at artene skal komme med på oversikten i din region må du legge inn funnet på www.artsobservasjoner.no/fugler. Med engang funnet er lagt inn, vil det vises på den spesiallagde Nyttårskryss-siden som du finner adressen til på nettsiden vår: www.fugler.no Alle resultater, dvs. artslister og observasjoner fra hver region, samt forholdet mellom Midthordland og resten vil du finne på disse sidene. Resultatet vil også bli oppsummert i FiH nummer 1-2015. Dette er en aktivitet som alle kan være med på, alt du trenger å gjøre er å registrere dine observasjoner i artsobservasjoner, få eller mange, så er du med. Trenger du hjelp med registreringen kan du kontakte noen i styret og få assistanse.

Lykke til!

Resultater

Stjertmeis
FOTO: Lars Ågren
Stillits
FOTO: Lars Ågren