Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Nyttårskryss
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Nyttårskryss

Av Rune Voie (30.12.2015)

Det er klart for vinterens høydepunkt, Nyttårskryss. Denne uhøytidelige konkurransen mellom fire delområder i Hordaland har blitt arrangert siden vinteren 1988-89, og har etter hvert blitt en viktig del av mange fuglekikkere sin nyttårsfeiring. Nyttårskryss går av stabelen 31.12 til 2.1.

Nyttårskryss 2015 - 2016

(Opphavsrett: NOF Hordaland) Større bilde

Hva er det som skjer? Jo, i løpet av de tre dagene fra torsdag 31.desember 2015 til og med lørdag 2. januar 2016 er det om å gjøre å finne flest mulig forskjellige fuglearter i sin region. I tillegg til at de fire delområdene (Indre Hordaland, Midthordland, Sunnhordland og Nordhordland) konkurrerer mot hverandre, så er det også en egen konkurranse (den viktige) der Midthordland står alene mot resten. Denne konkurransen er forholdsvis jevn, men normalt har Midthordland stukket av med seieren.

Sist nyttår var det hele 93 aktive fugletellere med på Nyttårs-X og fant 110 forskjellige fuglearter. Klarer vi å bli enda bedre i vinter?

For at artene skal komme med på oversikten i din region må du legge inn funnet på www.artsobservasjoner.no. Vi vil også følge opp utviklingen på Facebook og resultatet vil selvfølgelig også bli oppsummert på nettsiden og i "Fuglar i Hordaland" nummer 1-2015.

Dette er en aktivitet som alle kan og bør være med på, alt du trenger å gjøre er å registrere dine observasjoner i artsobservasjoner, få eller mange, så er du med. Trenger du hjelp med registreringen kan du kontakte noen i styret i NOF-Hordaland og få assistanse.

 

Rapporter dine funn her

emneord Emneord: birdrace nyttårskryss