Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Nyttårskryss

I 28 år har fugleinteresserte i Hordaland vært ute og sett etter fugl i nyttårshelgen. Nå er det igjen klart for vinterens høydepunkt. Denne uhøytidelige konkurransen mellom fire delområder i Hordaland har etter hvert blitt en viktig del av mange fuglekikkere sin nyttårsfeiring.

Av Rune Voie

Publisert 28.12.2016

30. desember 2016 til 1. januar 2017

Hva er det som skjer? Jo, i løpet av de tre dagene fra fredag 30.desember 2016 til og med søndag 1. januar 2017 er det om å gjøre å finne flest mulig forskjellige fuglearter i sin region. I tillegg til at de fire delområdene (Indre Hordaland, Midthordland, Sunnhordland og Nordhordland) konkurrerer mot hverandre, så er det også en egen konkurranse (den viktige) der Midthordland står alene mot resten. Denne konkurransen er forholdsvis jevn, men normalt har Midthordland stukket av med seieren, men ikke sist vinter. Da ble det en knepen seier til oss utenfor Midthordland, så jeg tipper det blir mobilisering i Bergen denne vinteren!

Sist nyttår var det hele 95 aktive fugletellere med på Nyttårs-X og vi fant 125 forskjellige fuglearter. Totalt har vi nå registrert hele 171 forskjellige arter midt på svarteste vinteren!

For at artene skal komme med på oversikten i din region må du legge inn funnet på www.artsobservasjoner.no. Vi vil følge opp utviklingen på Facebook og resultatet vil selvfølgelig også bli oppsummert i FiH nummer 1-2017.

Dette er en aktivitet som alle kan og bør være med på, alt du trenger å gjøre er å registrere dine observasjoner i artsobservasjoner, få eller mange, så er du med. Trenger du hjelp med registreringen kan du kontakte noen i styret i NOF-Hordaland og få assistanse.

 

 

Nyttårskryss