Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Husk Nyttårskryss!

Det er snart klart for vinterens høydepunkt, Nyttårskryss. Denne uhøytidelige konkurransen mellom fire delområder i Hordaland har blitt arrangert siden vinteren 1988 -89, og har etter hvert blitt en viktig del av mange fuglekikkere sin nyttårsfeiring.

Av Rune Voie

Publisert 22.12.2010

Hva er det som skjer? Jo, i løpet av de tre dagene fra fredag 31. desember 2010 til og med søndag 2. januar 2011 er det om å gjøre å finne flest mulig forskjellige fuglearter i sin region. I tillegg til at de fire delområdene (Indre Hordaland, Midthordland, Sunnhordland og Nordhordland) konkurrerer mot hverandre, så er det også en egen konkurranse (den viktige) der Midthordland står alene mot resten. Denne konkurransen er vanligvis forholdsvis jevn, men normalt har Midthordland stukket av med seieren.

Sist vinter var det hele 80 personer som var med på tellingene, kjempebra. -Og dette skjedde i den kaldeste vinteren i manns minne. Vi håper både for oss fuglekikkere og ikke minst fuglene at det blir en mindre kald vinter denne gang.

For at artene skal komme med på oversikten i din region må du legge inn funnet på www.artsobservasjoner.no/fugler. Med en gang funnet er lagt inn, vil det vises på den spesiallagde Nyttårskryss-siden som du finner adressen til nederst på denne siden.

Det er alltid like spennende å se hvor mange arter som blir funnet i Hordaland i løpet av disse dagene. Alle resultater, dvs. artslister og observasjoner fra hver region, samt forholdet mellom Midthordland og resten, finner du på vår nettside.

Resultater

Nyttårskryss 2010 - 2011
Nyttårskryss arrangeres for 23. år par rad i Hordaland. FOTO: NOF Hordaland

Kommentér nyheten