Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Trygve Serck-Hanssen har gått bort

Et av NOF Hordaland sine eldste og mest trofaste medlemmer, Trygve Serck-Hanssen, gikk bort tidlig i januar 2012. Trygve var blant annet sentral da NOF Bergen lokallag ble stiftet i 1962, og har alltid hatt en plass i det ornitologiske miljøet i Hordaland. Vi lyser fred over hans minne.

Av Michael Fredriksen (NOF Hordaland)

Publisert 16.01.2012

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Trygve Serck-Hanssen gikk bort torsdag 06.01.2012 i en alder av 80 år. Trygve har vært en kjent figur i fuglemiljøet i Bergen og har vært medlem i foreningen helt fra starten.

Han var også sentral da Bergen Lokallag ble stiftet den 26. februar 1962. Han ble på dette første stiftelsesmøte valgt inn som varaformann og allerede året etter ble han valgt inn som formann. Etter sin innsats i styret satt han i valgkomiteen langt inn på 70-tallet. Han deltok aktivt på foreningens møter og aktiviteter og var godt likt av alle. Han hadde en verdig og høflig framferd og kan vel sies og ha vært en sann aristokrat av den gamle skolen. Noen vil også huske ham fra det populære programmet Kvitt eller Dobbelt som gikk på 70-tallet. Der gikk han helt til topps i emnet Norges fugler.

I mer moderne tid vil nok de fleste av dagens medlemmer kjenne ham som en flittig foredragsholder på lokallagets møter i Bergen. Trygve var en meget bereist mann som har gitt oss mange rike fugleopplevelser fra lerretet. Han var en dyktig fotograf i en tid da gode fuglefotografier slettes ikke var tilgjengelig i slikt monn som vi ser i dagens digitale verden.

Trygve vil bli savnet av alle og vi lyser fred over hans minne.

Trygve Serck-Hanssen
Trygve Serck-Hanssen gikk bort 6. januar 2012. FOTO: Ingvar Grastveit

Kommentarer til nyheten (4)