Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Velkommen til nye Artsobservasjoner

Da er den endelig her, en flunkende ny versjon av vårt kjære rapportsystem Artsobservasjoner. Databasen er flyttet til en ny og mer moderne plattform, og nettsiden har fått nytt design. Nå kan du logge deg inn og gjøre deg kjent med systemet.

Av Frode Falkenberg

Publisert 07.05.2015

Grunnprinsippene er de samme som tidligere, men det er greit å gjøre seg kjent med ny navigasjon og en del nye funksjoner. Vi som har testet en prøveversjon i lengre tid er godt fornøyd med resultatet, og er sikre på at det vil tilfredstille norske fuglekikkere sine behov.

Alle data fra den tidligere versjonen er flyttet, og brukerne må koble sin nye konto til gamle kontoer for å få de tilgangene de trenger til sine funn. I denne nye versjonen er alle artsgrupper rapporterbare.

Her følger noen tips til hva du bør foreta deg de kommende dagene:

  1. Det første du gjør er å opprette en konto på www.artsobservasjoner.no (for de som laget en konto i testversjonen er ikke dette nødvendig).
  2. Når du har laget en konto og logget deg inn må du koble den nye brukeren til data fra din gamle konto. Har du rapportert andre artsgrupper enn fugler, så kobler du disse også. Du får veileding på dette når du logger deg inn.
  3. På din profilside kan du blant endre det meste som gjelder din konto. Et tips for deg som fuglebruker er å velge "fugler" som gruppe i profilen. Da vil alle visningene (observasjoner, bilder etc.) være satt til fugler og du slipper å blir forstyrret av andre artsgrupper. Rapporteringen vil også bli smidigere, da du automatisk får tilgang til allmenne fuglelokaliteter. Dette valget kan endres når det måtte passe.

Det vil være stort trykk på kobling av funn de første dagene, og vi håper at dere brukere vil vise tålmodighet, og være noe avventende med å ta kontakt med brukerstøtte med en gang noe ikke fungerer som forventet. Nedenfor er det lenket opp noen instruksjonsvideoer og nyhetssaker som kan være nyttige å lese gjennom før man evt. kontakter brukerstøtten.

Instruksjonsvideoer

Les også

Lunde
Dette flotte lundebildet pryder forsiden på nye Artsobservasjoner ved lansering. FOTO: Knut Sverre Horn