Hopp til hovedinnhold

Internasjonalt:

Protester mot vårjakt i Middelhavet!

Malta fortsetter å trosse EU ved å tillate vårjakt på turteldue og vaktel. Jakten brer om seg, og det meste som kommer innenfor jegernes rekkevidde blir skutt. Som om dette ikke var nok har nå Kypros blåst liv i sin vårjakt igjen. Nå oppfordrer vi deg til å protestere til de ansvarshavende!

Av Frode Falkenberg

Publisert 09.05.2007

Kypriotiske jegere har i flere år klaget over de strenge vernereglene i forhold til jakt på fugl om våren. Nå har regjeringen på Kypros, i likhet med Malta, tillatt vårjakt på turteldue. Av erfaring vet man at mange andre arter vil bli rammet av jakten, og vi oppfordrer derfor alle leserene våre til å sende en protest til EUs miljøkommissær Stavros Dimas. Det foreligger et ferdig utformet prostetbrev med e-post adresser på lenken nederst på siden. Ta en titt på et trist bildegalleri av noen av de andre rammete artene her (satt sammen av BBC).

Proact International frykter at flere land vil følge Malta og Kypros sin ulovlige jaktpolitikk om ikke EU sanksjonerer disse landene for brudd på unionens fugledirektiv.

Du kan følge den siste utviklingen om vårjakten på Malta og prosessene rundt den på denne siden som er laget av Birdlife Malta. Ta også en titt på våre tidligere nyhetssaker om vårjakt på Malta her.

Protestbrev og e-post adresser

Fiskeørn
Denne fiskeørna ble skutt av jegere på Malta i vår, og måtte avlives som følge av skadene. Fuglen ble ringmerket som reirunge i Finland for noen år siden. FOTO: I Balzan / Birdlife Malta

Kommentarer til nyheten (1)