Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Jubileumsboka til NOF avd. Aust-Agder endelig ferdig!

En frisk og solvarm sommerbris hadde ingen sjanse mot de nyutpakkede jubileumsbøkene som lå klare på bordet. Den solide praktboka, «Fugler og fuglefolk i Aust-Agder», lot seg ikke rikke av et skarve vindkast, men den ble revet bort av forventningsfulle fuglefolk og andre interesserte på Hasseltangen onsdag 7. juli.

Av Helge Venaas

Publisert 08.07.2021

Hege Ødegård kunne denne dagen endelig sprette eskene med nytrykte eksemplarer av Norsk Ornitologisk Forening avd. Aust-Agders jubileumsbøker foran en forventningsfull leder av fugleforeninga i Aust-Agder, Mette Berg Nielsen. Sammen med dem gjorde Knut Olav Raen, Dagfinn Heldal og Helge Venaas seg klare til å dele ut den flotte boka til de som hadde forhåndsbestilt, og selvfølgelig til å selge om noen hadde bestilt for få eller ikke bestilt i det hele tatt.

Allerede før kl. 18 var førstemann på plass og brukte ventetida til å hjelpe til med å rigge flagg, banner og bord. Før spenninga kunne utløses ga Hege instrukser og delegerte ansvar; ei liste for forhåndsbestillinger, og kjøp på en annen. Og så var vi i gang! Mens de første fikk boka kom det stadig flere biler til plassen.

Den lekre forsida med Axel Thorenfeldts svarttrostakvarell ble studert før innholdsfortegnelsen avslørte et variert og spennende utvalg tekster om blant annet sentrale personer i fugleforeninga, lokaliteter og fugleliv tilknyttet Aust-Agder. Til tross for at mange av kjøperne ikke bare kikker på fugl, men også på fotball, tok de fleste seg god tid til å både bla videre, lese litt og beundre det rike bildeutvalget. Her burde det være mye moro og mye å lære for både fuglefolk og andre naturinteresserte, var konklusjonen. Av samme grunn har både Statsforvalteren i Agder og Agder fylkeskommune støttet utgivelsen!

Fra bokredaksjonen møtte Hege Ødegård, Rolf Jørn Fjærbu og redaktøren selv, Inge Selås, og de ble gratulert med resultatet av oss andre. Tidligere ledere og andre innehavere av verv i både lokallag og fylkesavdeling var også til stede og fant både seg selv og gamle kjente på boksidene. Tore Gustavsen kunne f.eks. bla til side 26 for å friske opp minnet om sin egen imponerende innsats for foreninga, både som initiativtaker til oppstarten av foreninga i 1971 og som seinere styremedlem, sekretær, formann, kasserer, redaktør for medlemsbladet m.m.!

I det gode været var det få som hastet hjem og mange som hadde mye på hjertet. Det ble en trivelig kveld i det fri med mange gode samtaler om både foreningshistorie, fugleminner og kanskje neste dagers fugleturer?

Ønsker du å kjøpe ei bok eller flere, er det bare å trykke på denne lenka og bestille! Du kan også etter hvert kontakte styremedlemmer i NOF avd. Aust-Agder og avtale kjøp og henting av bøker direkte hos dem.

God lesing!

bokredaksjon
Inge Selås, Rolf Jørn Fjærbu og Hege Ødegård kunne stolt vise fram jubileumsboka de har jobbet med i lang tid! I tillegg til disse har bokredaksjonen bestått av Jan Helge Kjøstvedt og Sven Inge Marcussen. FOTO: Helge Venaas
Lesere
Arnfinn Heldal, Arild Ramsdal, Glenn Svendsen, Kjell Klungland og Gunnar Dag Tørå studerer sine rykende ferske eksemplarer av jubileumsboka til NOF avd. Aust-Agder. FOTO: Helge Venaas
bokutdeling
Knut Olav Raen krysser av for at Inger Berggren og Tore Gustavsen, mannen bak foreningsoppstarten, har fått bøkene sine. FOTO: Helge Venaas
boka
Mette Berg Nielsen, leder av NOF avd. Aust-Agder, med de rykende ferske bøkene! FOTO: Helge Venaas